Ladataan Tapahtumat
20 tammikuu maanantai

SAMK Kuvataide Kankaanpää on ammatillinen kuvataiteilijoita kouluttava oppilaitosyksikkö, jonka suuntautumisvaihtoehtoja ovat kuvanveisto, maalaus, taidegrafiikka ja esitystaide. Taidekoulu on osa Satakunnan ammattikorkeakoulua ja opiskelijat suorittavat Kuvataiteilija (AMK) -tutkinnon tai alan ylemmän AMK-tutkinnon.

SAMK Kuvataide Kankaanpään yksikön eli tuttavallisemmin Kankaanpään Taidekoulun juuret juontavat aina 1950-luvulle saakka. Kankaanpäästä muodostui 1950-60 luvun taitteessa virkeä kuvataiteen keskus, kun aktiivit taideammattilaiset kuvanveistäjä Kauko Räike, taidemaalari Juhani Tarna sekä taidegraafikko Ensio Lamberg vaikuttivat Kankaanpäässä. Vilkas keskinäinen vuorovaikutus ja halu tehdä kuvataiteen aluepolitiikkaa synnyttivät Kankaanpään taideyhdistyksen ja sen ylläpitämän taidekoulun vuonna 1965. Kyseessä oli maamme ensimmäinen taideoppilaitos etelän suurien kaupunkiseutujen ulkopuolella. Koulun värikäs historia nivoutuu kaupungin vilkkaan kasvun vuosiin. Sen asema vakiintui 1980-luvun lopulla koulun kunnallistamisen sekä vuonna 1995 valmistuneen uudisrakennuksen myötä. Tällä hetkellä taidekoulu kuuluu Satakunnan Ammattikorkeakoulun (SAMK) alaisuuteen.

Kortteeri-hanke

Kortteeri-hankkeessa kehitetään kaupunkien keskustoja yhdessä taiteilijoiden ja yrittäjien kanssa. Tavoitteena on taiteen ja kulttuurin keinoin elävöittää pienten- ja keskisuurten rakennemuutospaikkakuntien keskusta-alueita. Hanke toteutetaan Kankaanpäässä, Seinäjoella, Huittisissa ja Varkaudessa 1.8.2017 – 30.6.2019. Kortteeri yhdistää ensimmäistä kertaa alan ammattikorkeakoulun, museokentän, vahvan alueellisen taidehallin ja valtakunnallisen maaseudun sivistykseen ja osaamiseen keskittyneen järjestön. Kortteerin toteuttajia ovat kaupunkimuotoilija, yhteisötaiteilija, museot välittäjäorganisaatioina ja yleisötyön tuottajina sekä ammattikorkeakoulu, tiedon tuottajana ja jakajana edistämässä elinikäistä oppimista.

  • Ei tuloksia.