Tervetuloa Kankaanpäähän!

Kankaanpää on noin 13 000 asukkaan kaupunki, joka on kasvanut luonnon muovaamalle asuin- ja kauppapaikalle Hämeen- ja Pohjankankaan yhtymäkohtaan ja on tätä nykyä Pohjois-Satakunnan elinkeinoelämän keskus. Kankaanpää sijaitsee Satakunnan maakunnassa Pohjois-Satakunnan seutukunnassa valtatie 23 ja kantatie 44 risteyksessä. Kankaanpään naapurikunnat ovat Ikaalinen, Isojoki, Jämijärvi, Karvia, Kauhajoki, Parkano, Pomarkku, Pori, Sastamala ja Siikainen.

Meiltä löytyy palveluita, harrastusmahdollisuuksia, asumisen ja koulutuksen vaihtoehtoja, työpaikkoja ja kaikkea, mitä tarvitset mutkattomaan ja laadukkaaseen elämään. Ylpeydenaiheitamme ovat mm. Niinisalon varuskunta, Kankaanpään taidekoulu, Kuntoutuskeskus Kankaanpää, Kirkkokallion teollisuuspuisto, Pesämäen moottoriurheilukeskus sekä tietysti aktiiviset kankaanpääläiset, jotka tekevät paikkakunnastamme vireän ja tapahtumarikkaan. Kankaanpäässä on helppo lähteä mukaan yhteiseen tekemiseen!

 

Palveluita ihmisille

Kankaanpäässä palveluita on monipuolisesti ja ne ovat lähellä. Terveyspalvelut, hammashoito, koulut, päiväkodit ja vanhuspalvelut ovat kaikki helposti saatavilla. Laadukkaita julkisia palveluja täydennetään yksityisten palvelutuottajien palveluilla. Julkiset toimipisteet kuten Kela, TE-­toimisto ja posti sijaitsevat keskustan alueella.

lukion julkisivu

Kankaanpään yhteislyseo

Koti Kankaanpäähän

Asuinalueissa löytyy valinnanvaraa niin kaupungin keskustaajamassa kuin kylilläkin. Kankaanpäässä voit nauttia halutessasi keskusta-asumisesta tai maaseudun rauhallisesta tunnelmasta. Vireillä kylillä on myös monipuolisia palveluita ja paljon harrastusmahdollisuuksia.

 

ilmakuva keskustan alueesta

Keskusta ilmasta käsin, kuva Juha Levonen

Elämisen laatua

Kankaanpäässä kaikki on lähellä ja aikaa säästyy olennaiseen: yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa olemiseen. Tekemisen puutetta Kankaanpäässä ei ole. Palloiluhalli, uimahalli, urheilukentät, pururadat, ladut, mäntymetsät, kuntosalit, taide­ ja kulttuuritarjonta ja monet muut palvelut mahdollistavat harrastustoimintaa sekä isoille että pienille. Kankaanpäässä on erittäin aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja, joiden toimintaan on helppo lähteä mukaan.

 

mailajunioreiden g tytöt juoksee

Pesäpallon riemua!

Vireä elinkeinoelämä

Kankaanpää tarjoaa monia mahdollisuuksia työhön, yrittämiseen, koulutukseen, asumiseen ja harrastuksiin. Pohjois­-Satakunnan alueella oleva maan kattavin valokuituverkko tekee niin työskentelystä kuin vapaa-­ajastakin vaivattomampaa. Välimatkat eivät ole este; voit olla Kankaanpäästä käsin yhteydessä mihin vaan.

Kankaanpään kaupungin elinkeinorakenne on hyvin monipuolinen ja kaikki yritykset toimialasta ja koosta riippumatta ovat kaupungille merkittäviä. Kankaanpäässä toimii lähes 1000 yritystä ja vuosittain uusia syntyy noin 50. Tutkimuksen mukaan 90 prosenttia paikkakunnilla toimivista yrityksistä suosittelee Kankaanpäätä yrityksen sijoituspaikaksi.*

*Pitovoimatutkimus 2018, 126 vastaajaa

 

alokkaita sotilasvalaa vannomassa

Porin Prikaatin Niinisalon varuskunta on suuri työllistäjä, kuva Martti Tikka