Tervetuloa Kankaanpäähän!

Kankaanpää on kaupunki, joka on kasvanut luonnon muovaamalle asuin- ja kauppapaikalle Hämeen- ja Pohjankankaan yhtymäkohtaan ja on tätä nykyä Pohjois-Satakunnan elinkeinoelämän keskus. Kankaanpää sijaitsee Satakunnan maakunnassa Pohjois-Satakunnan seutukunnassa valtatie 23 ja kantatie 44 risteyksessä. Kankaanpään naapurikunnat ovat Honkajoki, Ikaalinen, Jämijärvi, Karvia, Parkano, Pomarkku, Pori, Sastamala ja Siikainen. Kankaanpää tunnetaan mm. pesäpallosta, varuskunnasta, taidekehästä ja taidekoulusta sekä kuntoutuskeskuksesta. Puistot ja tiiliarkkitehtuuri hallitsevat Kankaanpään kaupunkikuvaa. Aiemmin kaupunki on ollut tiiliteollisuuden keskus. Tiili eri väreissään on asuintalojen sekä julkisten rakennusten suosikkimateriaali.  

Palveluita ihmisille

Kankaanpäässä palveluita on monipuolisesti ja ne ovat lähellä. Terveyspalvelut, hammashoito, koulut, päiväkodit ja vanhuspalvelut ovat kaikki helposti saatavilla. Laadukkaita julkisia palveluja täydennetään yksityisten palvelutuottajien palveluilla. Julkiset toimipisteet kuten Kela, TE-­toimisto ja posti sijaitsevat keskustan alueella.

lukion julkisivu

Kankaanpään yhteislyseo

Koti Kankaanpäähän

Asuinalueissa löytyy valinnanvaraa niin kaupungin keskustaajamassa kuin kylilläkin. Kankaanpäässä voit nauttia halutessasi keskusta-asumisesta tai maaseudun rauhallisesta tunnelmasta. Vireillä kylillä on myös monipuolisia palveluita ja paljon harrastusmahdollisuuksia.

 

ilmakuva keskustan alueesta

Keskusta ilmasta käsin, kuva Juha Levonen

Elämisen laatua

Kankaanpäässä kaikki on lähellä ja aikaa säästyy olennaiseen: yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa olemiseen. Tekemisen puutetta Kankaanpäässä ei ole. Palloiluhalli, uimahalli, urheilukentät, pururadat, ladut, mäntymetsät, kuntosalit, taide­ ja kulttuuritarjonta ja monet muut palvelut mahdollistavat harrastustoimintaa sekä isoille että pienille. Kankaanpäässä on erittäin aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja, joiden toimintaan on helppo lähteä mukaan.

 

mailajunioreiden g tytöt juoksee

Pesäpallon riemua!

Vireä elinkeinoelämä

Kankaanpää tarjoaa monia mahdollisuuksia työhön, yrittämiseen, koulutukseen, asumiseen ja harrastuksiin. Pohjois­-Satakunnan alueella oleva maan kattavin valokuituverkko tekee niin työskentelystä kuin vapaa-­ajastakin vaivattomampaa. Välimatkat eivät ole este; voit olla Kankaanpäästä käsin yhteydessä mihin vaan.

Kankaanpään kaupungin elinkeinorakenne on hyvin monipuolinen ja kaikki yritykset toimialasta ja koosta riippumatta ovat kaupungille merkittäviä. Kankaanpäässä toimii lähes 1000 yritystä ja vuosittain uusia syntyy noin 50. Tutkimuksen mukaan 90 prosenttia paikkakunnilla toimivista yrityksistä suosittelee Kankaanpäätä yrityksen sijoituspaikaksi.*

*Pitovoimatutkimus 2018, 126 vastaajaa

 

alokkaita sotilasvalaa vannomassa

Porin Prikaatin Niinisalon varuskunta on suuri työllistäjä, kuva Martti Tikka