- Asuminen ja ympäristö
- Varhaiskasvatus ja koulutus
- Varhaiskasvatus
- Perusopetus
- Musiikkiopisto
- Lukiokoulutus
- Petäjä-opisto
- Muu koulutus
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
- Kulttuuri, liikunta ja nuoriso
- Kulttuuri ja taide
- Liikunta
- Liikuntapalveluiden hinnasto
- Liikuntapalveluiden verkkokauppa
- Uimahalli
- Liikuntakeskus
- Monitoimitalo Honkala
- Ladut ja luistelupaikat
- Lähiliikuntapaikat
- Uimarannat ja uintipaikat
- Muut liikuntamahdollisuudet
- Ohjatut liikuntaryhmät
- Tilavaraukset
- Palkitsemiset
- Liikunta- ja hyvinvointitapahtumat
- Tenniskentän varaukset
- Padel-kentän varaukset
- Nuoriso
- Museo
- Matkailu - www.visitkankaanpää.fi
- Yhdistykset
- Kirjasto
- Musiikkiopisto
- Tapahtumat
- Työ ja yrittäminen
- Kaupunki ja hallinto
Virtuaalikatu
Virtuaalikadun tekninen osuus tulossa pian!
Lähde tutustumaan 1930-luvun Kankaanpäähän!
Kankaanpää oli 1930-luvulla reilun 12 000 asukkaan maatalouspitäjä. Suurin kylä oli kirkonkylä, mutta Vihteljärvi oli myös varsin laaja ja runsaasti asuttu. Porin-Haapamäen radan valmistuttua Kankaanpää alkoi nopeasti kasvaa ja vaurastua.
Kylän keskus oli kirkko, josta johti torille soratie. Tämän kadun varrella sijaitsi muun muassa kauppoja, pankkeja, kansakoulu, posti ja kunnantalo. Keskuskadun asukkaat olivat kylän vaikuttajia kunnan asioissa, yhdistyksissä, osuustoiminnassa ja monessa muussa. Nykyisellä Keskuskadulla tuosta ajasta on jäljellä enää vain muutama talo.
Käyttöohje
Liikkuminen: Virtuaalikadulla navigointiin on kaksi tapaa. Näkymän nuolipainikkeilla pääset siirtymään seuraavalle taloryhmälle tai kartasta voit valita kadun varrelta minkä tahansa sijainnin. Alareunan oikea painike piilottaa ja tuo esiin kartan. Sen viereinen painike, toinen oikealla, suurentaa tai pienentää näytön.
Lisätiedot taloista: Talot sisältävät sinisiä infopainikkeita, joiden tekstin saa esille viemällä hiiren niiden päälle. Punaisten kuva-painikkeiden alta aukeaa kuva painamalla hiiren vasenta painiketta niiden kohdalla. Kuva sulkeutuu painamalla hiiren vasemmalla painikkeella kerran kuvan päällä. Lisää tarinoita taloista voit kuunnella äänipolun kautta.
Laitteistovaatimukset: Nykyaikaisen tietokoneen sekä nopean nettiyhteyden lisäksi sovellus vaatii Adobe Flash Player 10 -laajennuksen (tai uudemman version), jonka voit ladata ilmaiseksi ohjelman omilta sivuilta.
Toteutus
Virtuaalimalli perustuu vanhoihin valokuviin ja haastatteluaineistoon sekä Esa Laakson selvitystyöhön. Viitteelliseksi vuodeksi virtuaalikadulle on valittu 1938, jolloin Varumon kaareva liiketalo valmistui. Katunäkymä pappilalta kirkolle on pyritty toteuttamaan mahdollisimman totuudenmukaisesti käytössä olleiden resurssien puitteissa. Ensisijainen painoarvo on laitettu päärakennusten mallintamiseen.
Tekninen toteutus: Aimo Kontu
Käsikirjoitus: Merja Nummi, Kankaanpään kaupunginmuseo
Valokuvat: Kankaanpään kaupunginmuseo
Virtuaalinen Keskuskatu on valmistunut osana Martta-rouvan matkassa -hanketta. Hanke toteutettiin Kankaanpään kaupunginmuseon, koulutoimen ja Kankaanpään Opiston yhteistyönä. Hanke sai Leader-rahoitusta Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:ltä ja yksityistä rahoitusta Kankaanpään Kuntoutuskeskukselta, Vatajankosken Sähköltä, Satakunnan Osuuskaupalta, Länsi-Suomen Osuuspankilta ja Kankaanpään Yrittäjiltä.