Perheiden kohtaamispaikan syyskausi käynnistyy

Perheiden kohtaamispaikan syyskausi käynnistyy

Kankaanpäässä on alkanut uusi toimintamuoto, joka kutsuu tekemään yhdessä. Perheiden kohtaamispaikka on kaikille avoin tila, jossa lapset, nuoret ja vanhemmat voivat tavata toisiaan. Kohtaamispaikassa on tarjolla monipuolista, yhteistä tekemistä, joka on avointa, maksutonta, esteetöntä ja saavutettavaa toimintaa.

Lisäksi saatavilla on ohjausta, neuvontaa, tietoa ja vertaistukea matalan kynnyksen periaatteella. Ennen kaikkea perheiden kohtaamispaikassa on mahdollisuus lämminhenkiseen yhdessäoloon avoimessa ilmapiirissä.

Toiminnan tukena monialainen yhteistyö

Perheiden kohtaamispaikan käynnistyminen pohjautuu valtakunnallisesti tehtävään lapsi- ja perhepalveluiden uudistustyöhön, jonka myötä vastaavaa toimintaa on aloitettu useissa eri kunnissa. Kohtaamispaikan tavoitteena on vahvistaa perheiden voimavaroja ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja vähentää perheiden ja vanhempien yksinäisyyttä.

Kankaanpäässä perheiden kohtaamispaikan toimintaa organisoivat yhteistyössä Kankaanpään kaupunki, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa) sekä alueen yhdistykset, järjestöt ja oppilaitokset.

– Perheiden kohtaamispaikka tuo tärkeän lisän perheille annettavien palveluiden kokonaisuuksiin kunnassa, kertoo PoSan kuntayhtymäjohtaja Jaana Männikkö. – Kohtaamispaikassa syntyy luontevasti yhteys erilaisten toimijoiden välillä ja yhteistyössä voimme tuoda saatavilla olevia palveluita ja työntekijöitä perheille tutuksi.

Kohtaamispaikkatoimintaa järjestetään kaupungin liikuntakeskuksen uudessa monitoimitilassa.

– Liikuntakeskuksen meneillään olevan peruskorjauksen toinen vaihe on valmistumassa ja sen myötä saamme käyttöön hienon tilan, joka sopii kohtaamispaikan tarpeisiin, sanoo kaupungin sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi. – Kaupunki on myös vahvasti mukana kohtaamispaikan toiminnan ja ohjelman järjestämisessä.

Kohtaamispaikka on avoinna keskiviikkoisin

Perheiden kohtaamispaikan toiminta käynnistyi kesäkuussa ja palautteen perusteella sille vakiintui tietty päivä ja kellonaika. Kohtaamispaikka liikuntakeskuksen uudessa, hienossa monitoimitilassa on avoinna aina keskiviikkoisin klo 9-11. Syyskausi käynnistyy 7.8.

Huom! Kohtaamispaikassa ei ole järjestetty lapsille valvontaa, lapset ovat vanhempien vastuulla. Aikuisille on myynnissä kahvia automaatista ja eväitä voi ottaa mukaan.

Noin 1-2 kertaa kuukaudessa kohtaamispaikassa on mukana asiantuntija esimerkiksi PoSasta, kaupungilta tai yhdistyssektorilta kertomassa toiminnastaan. Katso tulevien keskiviikkojen ohjelma täältä: https://www.kankaanpaa.fi/perheiden-kohtaamispaikka/

Lisätiedot:

Päivi Rouhelo, palveluohjaaja, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa)

044 577 3235, paivi.rouhelo@eposa.fi

Ilari Köykkä, hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori, Kankaanpään kaupunki

044 577 2680, ilari.koykka@kankaanpaa.fi