Perheiden kohtaamispaikassa viihdytään

Perheiden kohtaamispaikassa viihdytään

Kankaanpäässä on alkamassa uusi toimintamuoto, joka kutsuu tekemään yhdessä. Perheiden kohtaamispaikka on kaikille avoin tila, jossa lapset, nuoret ja vanhemmat voivat tavata toisiaan. Kohtaamispaikassa on tarjolla monipuolista, yhteistä tekemistä, joka on avointa, maksutonta, esteetöntä ja saavutettavaa toimintaa.

Lisäksi saatavilla on ohjausta, neuvontaa, tietoa ja vertaistukea matalan kynnyksen periaatteella. Ennen kaikkea perheiden kohtaamispaikassa on mahdollisuus lämminhenkiseen yhdessäoloon avoimessa ilmapiirissä.

Toiminnan tukena monialainen yhteistyö

Perheiden kohtaamispaikan käynnistyminen pohjautuu valtakunnallisesti tehtävään lapsi- ja perhepalveluiden uudistustyöhön, jonka myötä vastaavaa toimintaa on aloitettu useissa eri kunnissa. Kohtaamispaikan tavoitteena on vahvistaa perheiden voimavaroja ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja vähentää perheiden ja vanhempien yksinäisyyttä.

Kankaanpäässä perheiden kohtaamispaikan toimintaa organisoivat yhteistyössä Kankaanpään kaupunki, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa) sekä alueen yhdistykset, järjestöt ja oppilaitokset.

– Perheiden kohtaamispaikka tuo tärkeän lisän perheille annettavien palveluiden kokonaisuuksiin kunnassa, kertoo PoSan kuntayhtymäjohtaja Jaana Männikkö. – Kohtaamispaikassa syntyy luontevasti yhteys erilaisten toimijoiden välillä ja yhteistyössä voimme tuoda saatavilla olevia palveluita ja työntekijöitä perheille tutuksi.

Kohtaamispaikkatoimintaa järjestetään kaupungin liikuntakeskuksen uudessa monitoimitilassa.

– Liikuntakeskuksen meneillään olevan peruskorjauksen toinen vaihe on valmistumassa ja sen myötä saamme käyttöön hienon tilan, joka sopii kohtaamispaikan tarpeisiin, sanoo kaupungin sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi. – Kaupunki on myös vahvasti mukana kohtaamispaikan toiminnan ja ohjelman järjestämisessä.

Toiminta alkaa kesäkuussa

 Perheiden kohtaamispaikan toiminta alkaa tiistaina 4.6., jolloin kohtaamispaikka on auki klo 11–13 ja tavattavissa on PoSan hammashoidon väkeä. Kesäkuun aikana tutuksi tulevat myös kaupungin varhaiskasvatus ja liikuntatoimi sekä PoSan neuvolatoiminta. Lisäksi mukana on esimerkiksi pe 14.6. klo 11-3 Satakunnan Pelastuslaitos kertomassa lapsiperheen paloturvallisuudesta.

Toimintamallia käynnistellään kesäkuun aikana ja kohtaamispaikka on auki useina eri päivinä ja eri ajankohtina. Syksyllä kohtaamispaikalle mahdollisesti vakiintuu jokin tietty päivä ja ajankohta. Nyt kalenterissa olevat ajankohdat ja muut tiedot löytyvät Kankaanpään kaupungin verkkosivuilta sosiaali- ja terveyspalvelut -kohdan alta. Suora linkki: https://www.kankaanpaa.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/perheiden-kohtaamispaikka/

Lisätiedot:

Ilari Köykkä, hyvinvointi- ja liikuntakoordinaattori, Kankaanpään kaupunki

044 577 2680, ilari.koykka@kankaanpaa.fi

Päivi Rouhelo, palveluohjaaja, Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä (PoSa)

044 577 3235, paivi.rouhelo@eposa.fi