(päivitetty 3.4. klo 9)

Kaupungin elinkeinopalvelut kokoaa tälle infosivulle koronavirustilanteeseen liittyvää tietoutta yrittäjille ja yrityksille. Yritysneuvonnan ja muidenkin elinkeinoasioiden osalta olemme tavoitettavissa eri tavoin – puhelimitse, sähköpostitse, Skypen kautta, elinkeinotoimen Messengerillä ja tarvittaessa, tilanteen niin vaatiessa myös tavaten. Tapaamisesta sopimiseksi soita kuitenkin ensin, arvioidaan tilanne sekä käytettävä yhteydenpito- ja työskentelytapa.

Yhteystiedot

Marko Rajamäki
Elinkeinojohtaja
040 717 7578
marko.rajamaki@kankaanpaa.fi
Mari Raukola
Yritysasiamies
040 542 0456
mari.raukola@kankaanpaa.fi

Tietopaketit

Eri tahot tarjoavat tietopaketteja koronavirustilanteen aiheuttamien talousvaikeuksien ja muiden muutosvaikutusten tilanteessa toimimisessa.

Suomen Yrittäjien tietopaketti yrityksille

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

TE-toimisto

Yrittäjillä on oikeus työttömyysturvaan hallituksen esityksen mukaisesti.  Linkistä löydät tietoa mm. edellytyksistä, joilla työttömyysturvan piiriin pääsee ja tuen takautuvuudesta. Lue myös TEM:n vastauksia yrittäjien kysymyksiin artikkeli.

Yrittäjän kannattaa tehdä ilmoittautuminen OmaAsiontiin heti, kun yritystoiminta on heikentynyt koronaviruksen aiheuttamien muutosten vuoksi.

Verohallinto

Korona ja verojen maksaminen

Finnvera

Finnvera suhtautuu joustavasti kaikkiin koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Ajankohtaiset tiedot usein kysyttyine kysymyksineen löydät tästä linkistä.

Avustukset

ELY-keskuksen rahoituksen ja Business Finlandin rahoituksen kesken avustushakemuksen laatiminen tapahtuu yrityksen työntekijämäärän perusteella. ELY-keskukset suuntaavat rahoitusta yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä hakemuksen lähettämishetkellä ja Business Finland rahoittaa tätä suurempia yrityksiä.

Business Finland

BF lanseerasi kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikeuksia. Rahoituksella esim. matkailu- tai kulttuurialan yritys tai valmistavan teollisuuden yritys voi kehittää toimintaansa, jota koronatilanne on kriisiyttänyt. Tällä hetkellä rahoitus ei koske toiminimiyrittäjää. Lisätiedot rahoituksesta löydät tästä linkistä. 

Tutustu oheisen linkin antamiin tietoihin, katso kohta usein kysytyt kysymykset ja pohdi, miten sinun yrityksesi voisi hyödyntää rahoitusta.
Alueellemme on jo tullut useita myönteisiä päätöksiä rahoituksen osalta, joten vaikka rahoitusta on jo hakenut tuhannet yritykset, käsittelyaikataulu on nopea.

Satakunnan Ely-keskus

Mikäli yritykselläsi on käynnissä kehittämis- tai investointihanke, johon olet saanut Ely-keskukselta avustusta, tiedot ohjeistuksesta löydät tästä.

ELY-keskuksen avustushaku on käynnistynyt ja lisätietoja löydät tästä linkistä.

Valtakunnallinen ELY-keskuksen puhelinpalvelu antaa neuvoja yrityksille arkisin klo 9-15 puh. 0295 024 800.

Kysymyksiä voi myös lähettää sähköpostiosoitteeseen Poikkeusrahoitus.ely@ely-keskus.fi

Sähköisen hakemuksen täyttämiseen liittyvää teknistä neuvontaa saa Yritys-Suomen puhelinpalvelusta arkisin klo 9.00-16.15, puh. 0295 020 500.

Tiivistetysti 10 000 euron avustus kohdistuu tilanneanalyysin tekemiseen, jossa hyvksyttäviä kustannuksia voivat olla: yrityksen palkattujen työntekijöiden laskennalliset palkkakustannukset  ja välilliset kustannukset (mm. työnantajamaksut), joiden määräksi esitetään asetuksen muutoksella 50 % laskennallisista palkkamenoista. Tilanneanalyysissä yritys voi selvittää ja suunnitella mm. yrityksen toimintaa, uusia liiketoimintoja ja tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Suurempi, maksimissaan 100 000 euron avustus koskee kehittämistoimenpiteitä,jotka voivat olla esimerkiksi seuraavia:

  • liiketoiminnan uudelleensuuntaaminen
  • alihankintaverkoston kehittäminen
  • tuotannon uudenlainen organisointi
  • tuotteiden ja palvelujen kehittäminen sekä
  • osaamisen vahvistaminen.

Avustusta ei voida myöntää yrityksen tavanomaiseen toimintaan.

Pääset laatimaan hakemusta tästä linkistä.

Hakemusohje löytyy tästä: Ely-Keskus, hakemusohje

Yksinyrittäjien tuki

Yksinyrittäjien tukea haetaan kunnalta ja tiedotamme haun avautumisesta heti, kun se on mahdollista. Asia on tällä hetkellä valmistelussa ministeriössä.

Yritys-Suomi talousapuneuvonta

https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb

Kauppakamari

https://kauppakamari.fi/lisatietoa_koronaviruksesta/

Team Finland –verkosto

https://www.team-finland.fi/palvelut/valmistautuminen-koronaan/