Kankaanpään ja Parkanon rautatieaseman välisen kutsutaksiliikennekokeilun tarjoustenpyyntö on käynnistynyt

Kankaanpään ja Parkanon rautatieaseman välisen kutsutaksiliikennekokeilun tarjoustenpyyntö on käynnistynyt

Kankaanpään kaupunki käynnistää kokeilun kutsutaksiliikenteestä Parkanon rautatieasemalle. Tavoitteena on mahdollistaa työ-, asiointi- ja vapaa-ajan liikkuminen erityisesti Tampereen ja Helsingin suuntaan ilman omaa autoa tarjoamalla luotettava liityntäyhteys keskeisimmille junille.

Kutsutaksiliikennöinti toimisi liityntäyhteytenä muutamille, tarjouspyynnössä tarkemmin mainituille Parkanon rautatieasemalta lähteville junavuoroille tai sinne saapuvilta junavuoroilta. Kutsutaksiliikenteen tarkoituksena on mahdollistaa matkustajien pääsy aamulla Kankaanpäästä junalle erityisesti etelän suuntaan Tampereelle ja pääkaupunkiseudulle ja alkuillasta takaisin sekä toisaalta aamuajan saapuminen junalta etelän suunnasta Kankaanpäähän ja alkuillasta takaisin. Ensisijaiset kohdejunavuorot mahdollistavat matkustamisen osin myös pohjoisen suuntaan tai sieltä saapuville. Liityntäyhteys junalle on suunnattu palvelemaan erityisesti työhön ja asiointiin liittyvää matkustamista mutta myös muuta matkustamista.

Kyseessä on tässä vaiheessa kokeilu, jonka kesto on 6 kk + 6 kk optio. Liityntäyhteys Parkanon rautatieasemalle toteutetaan reittipohjaisena kutsuliikenteenä, niin sanottuna kutsutaksina. Palvelu on kaikille avoin joukkoliikennepalvelu.

Kutsutaksilla on kiinteä etukäteen merkitty reitti ja aikataulu, mutta paikka autossa tulee varata/tilata etukäteen. Mikäli tilauksia ei ole, lähtöä ei ajeta. Palvelua liikennöidään arkisin maanantaista perjantaihin, myös loma-aikoina. Viikonloppuisin tai arkipyhinä palvelu ei ole käytettävissä.

Kokeilun käynnistymisen arvioitu ajankohta on elokuu 2024.

Tutustu tarjouspyyntöön tarjouspalvelu.fi-sivustolla