- Asuminen ja ympäristö
- Asuminen
- Jätehuolto
- Jätehuoltomääräykset
- Kompostointirekisteri
- Kooninkeitaan jäteasema
- Jätteen lajitteluohjeet ja vastaanottopaikat
- Akut ja paristot
- Biojäte
- Haravointijäte
- Lasipakkaukset
- Metalli (metalliromu, pienmetalli ja metallipakkaukset)
- Muovipakkaukset
- Pahvi ja kartonki
- Paperi
- Painekyllästetty puu ja Kestopuu
- Puu
- Romuajoneuvot, renkaat ja vanteet
- Sekajäte
- Sähkö- ja elektroniikkaromu SER
- Vaaralliset jätteet
- Tekstiilit
- Usein kysytyt lajiteltavat
- Kaavoitus ja maankäyttö
- Kadut ja kuntatekniikka
- Rakentaminen ja tontit
- Toimitilat ja talohankkeet
- Vesihuolto
- Yleiset alueet
- Ympäristöpalvelut
- Ympäristö
- Varhaiskasvatus ja koulutus
- Varhaiskasvatus
- Perusopetus
- Musiikkiopisto
- Lukiokoulutus
- Petäjä-opisto
- Muu koulutus
- Sosiaali- ja terveyspalvelut
- Kulttuuri, liikunta ja nuoriso
- Kulttuuri ja taide
- Liikunta
- Liikuntapalveluiden hinnasto
- Liikuntapalveluiden verkkokauppa
- Uimahalli
- Liikuntakeskus
- Monitoimitalo Honkala
- Ladut ja luistelupaikat
- Lähiliikuntapaikat
- Uimarannat ja uintipaikat
- Muut liikuntamahdollisuudet
- Ohjatut liikuntaryhmät
- Liikuntaneuvonta
- Tilavaraukset
- Palkitsemiset
- Liikunta- ja hyvinvointitapahtumat
- Nuoriso
- Museo
- Matkailu - www.visitkankaanpää.fi
- Yhdistykset
- Kohteemme Outdooractive-palvelussa
- Kirjasto
- Tapahtumat
- Musiikkiopisto
- Työ ja yrittäminen
- Kaupunki ja hallinto
Opiskeluhuolto
Opiskeluhuolto
Opiskeluhuollolla tarkoitetaan oppilaan hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä ja näiden edellytyksiä lisäävää toimintaa oppilaitosyhteisössä. Opiskeluhuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ehkäisevänä koko oppilaitosyhteisöä tukevana yhteisöllisenä opiskeluhuoltona ja tämän lisäksi yksilökohtaisena opiskeluhuoltona.
Kaikkien oppilaitoksessa opiskelijoiden kanssa työskentelevien sekä opiskeluhuoltopalveluista vastaavien viranomaisten ja työntekijöiden on tehtävissään edistettävä opiskelijoiden ja oppilaitosyhteisön hyvinvointia sekä kotien ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä. Oppilaitoksen henkilökunnalla on ensisijainen vastuu oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista.
Koulutuksen järjestäjä vastaa siitä, että opiskeluhuollon toteuttamista, arviointia ja kehittämistä varten laaditaan oppilaitoskohtainen opiskeluhuoltosuunnitelma. Se laaditaan yhteistyössä opiskeluhuollon toimijoiden, opiskelijoiden sekä huoltajien kanssa. Koulutuksen järjestäjä vastaa myös opiskeluhuoltosuunnitelmassa kuvattujen asioiden toteutumisesta.
1.1.2023 alkaen hyvinvointialueet vastaavat yksilökohtaisen opiskeluhuollon palveluiden järjestämisestä. Yksilökohtaisella opiskeluhuollolla tarkoitetaan yksittäiselle opiskelijalle annettavia koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palveluja, opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalveluja ja monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa. Yksilökohtainen opiskeluhuolto järjestetään edelleen tuttuun tapaan kouluilla.
Kankaanpään esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistaminen ja kehittäminen
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kankaanpään kaupungille valtion erityisavustuksen Kankaanpään koulujen ja esiopetusyksiköiden yhteisöllisen opiskeluhuollon vahvistamiseksi ja toimintakulttuurin
kehittämiseksi läsnäoloa vahvistavaksi. Hankkeessa hyödynnetään systeemistä lähestymistapaa ja sitouttavan
kouluyhteisötyön periaatteita toimintakulttuurin kehittämisessä.
Hankkeessa työskentelee 9.1.2023 alkaen kouluvalmentaja Kirsi Mäkinen.
Yhteystiedot
Yksilökohtaisen opiskeluhuollon palvelut
Perhekeskuspäällikkö Hannaleena Vuorinen
040 652 4269
hannaleena.vuorinen@sata.fi
Yhteisöllinen opiskeluhuolto
rehtori Mari Fabig
044 5775 280
mari.fabig@kankaanpaa.fi
Koulukohtainen yhteisöllinen opiskeluhuolto
Koulujen rehtorit
Koulukuraattorityö perustuu lakiin oppilas- ja opiskelijahuollosta (1287/2013) sekä siihen vaikuttavat sosiaalihuoltolaki 1301/2014 mm. 3,5,6,10,13, ja 32 § ja lastensuojelulaki 1302/2014 3 a § (ehkäisevä lastensuojelu).
Koulukuraattori tukee oppilaita kouluun, kotiin, kaverisuhteisiin tai vapaa-aikaan liittyvissä elämän pulmatilanteissa. Hän työskentelee yhdessä oppilaan, oppilasryhmien, opettajien ja huoltajien kanssa. Koulukuraattori on tarvittaessa mukana suunniteltaessa, keskusteltaessa ja päätettäessä oppilaalle tarjottavista yleisen, tehostetun ja erityisen tuen muodoista. Koulukuraattorin tehtävä on huolehtia siitä, että lapsi tulee kuulluksi ja on aidosti osallisena omien asioidensa hoidossa.
Kuraattoriin voivat ottaa yhteyttä huoltajat, oppilas itse, opettaja tai muu oppilaan kanssa työskentelevä henkilö tai läheinen.
Elliroosa Parkkila, Pohjanlinnan koulu
040 623 5940
elliroosa.parkkila@sata.fi
Johanna Mäenpää, Pohjanlinnan koulu ja Kankaanpään Yhteislyseo
044 577 2329
johanna.maenpaa@sata.fi
Kati Jokinen, Keskustan, Vihteljärven ja Niinisalon koulut, esiopetus
044 577 2302
kati.jokinen@sata.fi
Mirja Santahuhta, Kangasmetsän, Kyynärjärven ja Venesjärven koulut, esiopetus
044 577 2748
mirja.santahuhta@sata.fi
Niina Hietaoja, Hongon koulu ja Yhtenäiskoulu
040 631 1675
niina.hietaoja@sata.fi
Koulupsykologi toimii lakisääteisesti kouluissa osana koulun oppilashuoltoa. Hänen työnsä tavoitteena on yhteistyössä oppilaiden, huoltajien ja koulun henkilökunnan kanssa edistää koululaisten oppimista ja psyykkistä hyvinvointia.
Vanhemmat tai oppilas itse voivat ottaa suoraan yhteyttä koulupsykologiin. Oppilas voi tulla koulupsykologin asiakkaaksi myös opettajan tai koulun ja oppilashuollon muiden työntekijöiden aloitteesta.
Koulupsykologin työnkuvaan kuuluu yhteisöllisen työn lisäksi mm.
- Oppimis- ja koulunkäyntivaikeuksien arviointi. Ennen laajaa oppimistutkimusta tehdään oppimistutkimuksen tarpeen arvio. Tehtyjen selvitysten ja mahdollisen oppimistutkimuksen perusteella tehdään jatkosuunnitelmat yhteistyössä oppilaan, vanhempien ja koulun kanssa.
- Neuvonta ja ohjaus lapsen tai nuoren oppimiseen ja kehitykseen liittyvissä asioissa ja esimerkiksi silloin, kun mielialaan, pelkoihin tai ahdistukseen liittyvät asiat huolestuttavat. Varsinaista terapiaa tai muuta pitkäaikaista hoitoa koulupsykologi ei tarjoa.
Noora Leminen, perusopetus
040 653 5808
noora.leminen@sata.fi
Veera Julkunen, lukiokoulutus
044 577 2301
veera.julkunen@sata.fi
Kouluterveydenhuolto jatkaa neuvolan työtä lapsen ja nuoren terveydentilaa seuraten ja arvioiden. Tavoitteena on turvata oppilaalle mahdollisimman terve kasvu ja kehitys ja kannustaa omaksumaan terveitä elintapoja. Kouluterveydenhuolto on osa koulun oppilashuoltoa.
Terveystarkastukset
Terveystarkastusten pääpaino on 1., 5. ja 8. lk:n tarkastuksissa, jolloin terveydenhoitajan tarkastuksen lisäksi on lääkärintarkastus. Muilla luokka-asteilla tehdään kevyempi tarkastus terveydenhoitajan toimesta. Tarkastuksissa tehdään perinteisiä mittauksia (pituus, paino, näkö, kuulo, ryhti, verenpaine), ja kaikkiin tapaamisiin liittyy keskustelua terveyskäyttäytymisestä (ulkoilu, ravinto, uni, liikunta) sekä terveysneuvontaa niin näistä asioista kuin päihteistä, murrosiän muutoksista, koulunkäynnistä, ammatinvalintaan liittyvistä riskitekijöistä jne. Huoltajat ovat tervetulleita mukaan tarkastuksiin!
Sairauksien hoito
Oppilasta ei tule lähettää sairaana kouluun. Oppilaan sairastuessa äkillisesti koulussa asiasta ilmoitetaan huoltajalle. Alle 10-vuotiaan lapsen huoltajalla on mahdollisuus saada kouluterveydenhoitajalta todistus lapsen sairaudesta. Oppilaan mahdollisesti tarvitsemat pienet hoitotoimenpiteet hoituvat kouluterveydenhoitajan vastaanotolla (ompeleiden poistot, korvahuuhtelut, pienet haavanhoidot jne.). Koululääkärin sairausvastaanotto on kaikkien koulujen osalta peruspalvelukeskus Tapalassa. Ajanvaraus tapahtuu kouluterveydenhoitajalta. Käynnit ovat maksuttomia alle 18-vuotiaalle.
Sähköpostit: etunimi.sukunimi@sata.fi
Keskustan koulu
Lea Virkki ja Sari Peltomäki
044 577 3283
Kangasmetsän koulu
Sari Peltomäki
044 577 3356
Pohjanlinnan koulu
Irma Hämäläinen
044 577 3281
Kyynärjärven, Niinisalon ja Vihteljärven koulut
Outi Paalu
044 577 3234
Venesjärven koulu
Päivi Rouhelo
044 577 3235
Koululääkäri
Peruspalvelukeskus Tapala
Tapalankatu 20
38700 Kankaanpää
Vaihde
02 577 30
Hammaslääkäri suorittaa tarkastuksen 1., 3. ja 5. luokan oppilaille. 2., 4. ja 6. luokan oppilaille tarkastukset tehdään yksilöllisesti joko hammaslääkärin tai suuhygienistin toimesta riippuen oppilaan tarpeesta, jonka hammaslääkäri on määritellyt.
Kouluhammaslääkäri
Hammaslääkärikeskus
Jämintie 2C
38700 Kankaanpää
Ajanvaraus
02 577 3550