Kankaanpään kaupunki sähköistää rakennuslupa-asioinnin

Kankaanpään kaupunki sähköistää rakennuslupa-asioinnin

Kankaanpään kaupunki ottaa käyttöön rakentamisen lupakäsittelyjä tehostavan sähköisen Lupapiste-asiointipalvelun 17.3.2022 alkaen. Tällöin eri rakennushankkeet voidaan valmistella alusta loppuun sähköisesti yhdessä viranomaisten ja muiden rakennusalan ammattilaisten kanssa. Lupapiste sujuvoittaa lupakäsittelyä ja vapauttaa luvanhakijan virastoaikatauluista sekä paperisten asiakirjojen toimittamisesta eri tahoille.

Palvelu kokoaa rakennuslupien kanssa toimivat eri tahot yhteiseen osoitteeseen ja mahdollistaa neuvonnan, luvanhaun ja viranomaisasioinnin hoitamisen sähköisesti. Palvelu neuvoo hakijaa lupien tarpeesta ja luvanhakemisen vaatimuksista.

”Rakennushankkeet voidaan valmistella palvelussa käsittelyvalmiiksi yhteistyössä viranomaisten kanssa. Hakemukset ja aineistot välittyvät sähköisesti suoraan kunnan järjestelmiin, eikä niitä tarvitse erikseen toimittaa paperisina monille eri tahoille”, kertoo Kankaanpään kaupungin rakennustarkastaja Ilkka Vainionpää.

Uusi palvelu nopeuttaa lupakäsittelyä   

Päätöksen jälkeen myös rakentamisen aikainen viranomaisasiointi voidaan hoitaa samassa palvelussa. Palvelussa hakija voi seurata lupien etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, suunnittelijoiden tai muiden hankkeen osapuolten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti.

”Lupapiste ohjaa asioijaa hakemaan kohteen sijainnin kartalta sekä tekemään hakemuksen tai ilmoituksen valitun toimenpiteen pohjalta. Esimerkiksi kiinteistön tiedot saadaan helposti neuvontapyyntöön tai lupahakemukseen palvelun paikkatietojen avulla. Palvelu helpottaa myös kunnan viranomaisen sähköpostiruuhkaa ja vähentää puhelinneuvonnan tarvetta. Näin lupakäsittelyt nopeutuvat ja sujuvoituvat”, kertoo Kari Syrjärinne Lupapiste-palvelua tuottavasta Cloudpermit Oy:stä.

Lupapiste ei poista mahdollisuutta perinteiseen paperilla asiointiin tai viranomaisen kohtaamiseen kasvokkain, mutta tavoitteena on tarjota toimiva ja hyvä sähköinen kanava helpottamaan asiointia.

 

Lisätiedot:

Ilkka Vainionpää, rakennustarkastaja, Kankaanpään kaupunki, p. 044 577 2751, ilkka.vainionpaa@kankaanpaa.fi