Rohkeasti ja pitkäjänteisesti kehitetty Veneskoski on Satakunnan vuoden kylä – Kankaanpään kaupunki onnittelee!

Veneskosken kesäteatteriyleisöä uudessa katsomossa

Vuoden 2020 satakuntalaiseksi kyläksi on valittu Kankaanpään Veneskosken kylä! Kankaanpään kaupunki onnittelee lämpimästi valinnasta!

– Vuoden 2020 satakuntalainen kylä -valinta on Veneskosken kylälle ansaittu tunnustus. Kylän talkoohenki on ainutlaatuista, kuten Veneskosken tapahtuma-areenan rakennusprojekti osoittaa, kehuu Kankaanpään kaupunginjohtaja Mika Hatanpää. – Lämpimät onnittelut Veneskosken kylälle!

Vuoden satakuntalainen kylä valittiin nyt 26. kerran ja valintaa oli tekemässä Satakuntaliiton ja SataKylien sekä viime vuoden voittajakylän Sydänmaan edustajista koottu tuomaristo.

Tuomaristo vakuuttui kylän pitkäjänteisestä ja rohkeasta kehittämisestä. Kylällä on selvästi totuttu toimimaan yhteen hiileen puhaltaen ja hyvä tunnelma sekä toiminnan ilo välittyivät hakemuksesta myös tuomaristolle.

Veneskosken kyläyhdistys ylläpitää kahta vanhaa koulurakennusta sekä teatterialuetta. Uudistettu tapahtuma-areena on upea osoitus rohkeudesta ja uskomattomasta talkoovoimasta kylällä. Kylällä on aktiivisesti osattu hyödyntää hankerahoitusta kehittämiseen jo useiden vuosien ajan. Monipuoliset tilat ja aktiiviset toimijat mahdollistavat ympärivuotisen toiminnan kaikenikäisille. Mukavilta kuulostavat, omaleimaiset tapahtumat houkuttavat sekä omia kyläläisiä että ulkopuolisia vierailijoita osallistumaan.

Satakuntaliitto palkitsee vuoden maakuntakylän 3 400 euron määrärahalla. Maakunnallisen kilpailun voittaja osallistuu myös Suomen Kylät ry:n järjestämään valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun keväällä 2021.

Katso koko tiedote aiheesta Satakylät ry:n verkkosivuilla: https://www.satakylat.fi/vuoden-kyla-2020/