Juhlavuosiartikkeli: Kaupunginjohtajan joulutervehdys kankaanpääläisille

Juhlavuosiartikkeli: Kaupunginjohtajan joulutervehdys kankaanpääläisille

Vuosi on ollut meille kankaanpääläisille erityisen merkityksellinen. Kotikaupunkimme on viettänyt 50. vuottaan kaupunkina ja juhlavuosi on näkynyt erilaisissa tapahtumissa ja tekemisissä. Paikallislehtemme kanssa tuotetun artikkelisarjan myötä olemme päässeet tutustumaan lähihistoriaamme ja monet hienot kehitysaskeleet on palautettu mieliimme.

Laajemmassa mittakaavassa kulunut vuosi on ollut poikkeuksellinen. Maailman tapahtumat ovat koetelleet turvallisuuden tunnettamme sekä sitä, minkä koemme pysyväksi ja vakaaksi. Ukrainan sodan vaikutukset ovat näkyneet arjessamme esimerkiksi hintojen nousuna. Olemme kaupunkina nähneet vastuumme tässä kokonaistilanteessa ja ojentaneet auttavan kätemme vastaanottaen Ukrainasta paenneita. Heidän kotoutumisensa kaupunkiyhteisöömme on tärkeä yhteinen tavoitteemme.

Maailmantilanteen epävarmuuden jatkuminen herättää meissä huolta ja harmia. Kankaanpään voimavaroiksi ovat useissa selvityksissä nousseet hyvät palvelut, asuinympäristö, turvallisuus ja luonnonläheisyys. Nämä lähtökohdat antavat meille hyvät mahdollisuudet vastaanottaa erilaisia haasteita. Yhdessä tehden ja toisistamme huolehtien pystymme löytämään onnistuneet ratkaisut eteenpäin.

Tuleva vuodenvaihde jää historian kirjoihin hyvinvointialueiden aloittamisen ajankohtana. Kankaanpään kaupungin sosiaali- ja terveyshuollon sekä pelastuspalveluiden järjestäminen siirtyy Satakunnan hyvinvointialueen vastuulle. Muutosta on valmisteltu huolella ja hyvässä yhteistyössä useiden toimijoiden kesken. Pyrimme omalta osaltamme edesauttamaan muutoksen sujuvuutta.

Kiitokset kaupungin työntekijöille ja päättäjille tekemästänne työstä kaupungin palveluiden tuottamisessa. Kiitos yhteistyökumppaneille, sidosryhmille sekä viranomaistahoille, joiden kanssa olemme toimineet. Lämpimät kiitokset kaikille kankaanpääläisille kohtaamisista ja keskusteluista juhlavuoden varrella, kiitos uusista ajatuksista ja oivalluksista. Näiden voimalla suuntaamme toiveikkain mielin tulevaan vuoteen.

Toivon kaikille rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa ja onnea uudelle vuodelle 2023.

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja

Kuva: Venla Laine

Artikkeli on julkaistu yhteistyössä Kankaanpään Seudun kanssa.