Kankaanpään kaupungille kunniamaininta yrittäjäaktiivisuudesta

Kankaanpään kaupungille kunniamaininta yrittäjäaktiivisuudesta

Satakunnan Yrittäjät palkitsi Satakunnan vuoden 2019 yrittäjäaktiivisimpana kuntana Huittisten kaupungin. Kankaanpää ja Harjavalta saivat kunniamaininnat kiitoksena yrittäjäaktiivisuuden positiivisesta suunnan muutoksesta. Palkinnot jaettiin keskiviikkona 20.11. Säkylässä järjestetyssä Kohti yrittäjyysmaakuntaa -seminaarissa.

– Kiitän koko kaupungin puolesta Satakunnan Yrittäjiä tästä palkinnosta ja huomionosoituksesta, sanoo kaupunginjohtaja Mika Hatanpää. – Yksikään kunta ei menesty ja vaurastu ilman yrittäjyyttä.

Kankaanpään kaupunki teki vuoden 2018 alussa muutoksen elinkeinotoiminnan järjestelyihin, jolloin elinkeinopalvelut siirtyivät kaupungin omaan organisaatioon aiemmasta seutuyhteistyömallista. – Iso kiitos kuuluu myös meidän elinkeinotiimille hyvästä työstä, kehuu Hatanpää. – Kunniamaininta on osoitus siitä, että ratkaisu on ollut oikea ja tuloksia on saatu.

Kankaanpään elinvoimatyössä kokonaisvaltainen ote

Yrittäjämyönteisyys ja yritysten välinen yhteistyö sekä hyvät asumisen ja vapaa-ajan mahdollisuudet ovat Kankaanpään vahvuuksia. – Kankaanpäässä tehdään elinvoimatyötä uudella tavalla yhdessä, kertoo elinkeinojohtaja Marko Rajamäki. – Tarkastelemme toiminnassamme aina kokonaisuutta, johon kuuluvat yrittäjätoiminnan lisäksi työvoiman saanti, koulutusmahdollisuudet, toimitilatarjonta sekä yleisesti paikkakunnalla viihtyvyyteen liittyvät seikat, Rajamäki jatkaa.

Kaupunki kehittää aktiivisesti elinkeinoelämän edellytyksiä monipuolisen yhteistyön avulla. – Tästä esimerkkinä on vastikään alkanut työvoiman saatavuuden edistämisen hanke, jossa teemme tiivistä yhteistyötä TE-toimiston ja Sataedun kanssa, Rajamäki sanoo.

Sekä elinkeinojohtaja että kaupunginjohtaja kiittävät paikallista yrittäjäyhdistystä yhteistyöstä. – Kaupungin ja yrittäjien välinen yhteistyö on Kankaanpäässä varsin mutkatonta. Olemme muuan muassa mukana yrittäjien aamukahveilla kuukausittain, kertovat Rajamäki ja Hatanpää.

Monipuolinen arviointi valinnan taustalla

Satakunnan vuoden yrittäjäaktiivisin kunta valittiin nyt jo yhdeksännen kerran. Palkitseminen pohjautuu Yrittäjäaktiivinen kunta -kyselyn, jossa kunnan päättäjät arvioivat yhdessä paikallisen yrittäjäyhdistyksen edustajien kanssa kunnan yrittäjäaktiivisuutta. Tänä vuonna kaikki Satakunnan 17 kuntaa osallistuivat arviointiin.

Yrittäjäaktiivinen kunta -kyselyssä arvioidaan muun muassa kuntastrategian ja elinvoimaohjelman ajantasaisuutta, elinkeinotoimen resursseja sekä yrityspalvelujen sekä hankinta- ja lupa-asioiden toimivuutta. Arviointi mittaa myös yrittäjien ja kunnan välistä yhteistyötä sekä päättäjien yrittäjyysasennetta.

 

Lisätiedot:

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Marko Rajamäki, elinkeinojohtaja, Kankaanpään kaupunki

040 717 7578, marko.rajamaki@kankaanpaa.fi