Kankaanpään kaupungin ensimmäiset innovaatiopalkinnot on jaettu

vatajankoski oy:n edustajat vastaanottamassa palkintoa

Vatajankoski Oy:n palkinnon vastaanottivat tuotantopäällikkö Lauri Hölttä ja kehitysjohtaja Akseli Reho.

 

Kankaanpään kaupungin ensimmäiset innovaatiopalkinnot jaettiin eilen valtuuston kokouksen yhteydessä innovaatiotyöryhmän toimesta.

Innovaatiopalkinto sai alkunsa Kokoomuksen valtuustoaloitteesta viime vuonna. Kaupunginhallitus antoi Innovaatiotyöryhmälle tehtäväksi miettiä innovaatiopalkinnolle perusteet ja tapa miten palkinto vuosittain jaetaan. Innovaatiotyöryhmä laati seuraavat perustelut:

  • Innovaatio-palkinto jaetaan kahdessa sarjassa: Yksityiset ja Yritykset/yhteisöt.
  • Innovaatiopalkinto myönnetään hyvästä innovatiivisesta ideasta tai toimintatavasta, jolla on viety eteenpäin alueemme hyvinvointia ja kehittymistä. Idean toimialaa ei ole rajattu. Kyse voi olla pienestä tai suuresta innovaatiosta, ideasta tai tavasta, jolla Kankaanpää on saanut tunnettavuutta.
  • Innovaatiotyöryhmä palkitsee voittajat. Yksityisten sarjassa palkintona 500 euroa. Yritykset ja yhteisöt sarjassa palkintona 500 euroa käytettäväksi henkilökunnan tai yhteisön toimijoiden virkistykseen.

Innovaatiotyöryhmä pyysi kuntalaisilta ehdotuksia ensimmäisten innovaatiopalkintojen saajiksi. Ehdotuksia saatiin muutamia kymmeniä ja lisäksi innovaatioryhmä konsultoi asiantuntijoita palkintoehdokkaita miettiessään. Haluamme kiittää kaikkia palkintoesityksiä tehneitä. Esityksiä lukiessa lämmitti mieltä; Kankaanpäästä löytyy paljon innovatiivisuutta ja siihen liittyvää yritteliäisyyttä, eikä  ole todellakaan liioittelua sanoa, että ÄLY, taide ja hyvinvointi asuu täällä. – kertoo innovaatiotyöryhmän puheenjohtaja Heikki Jaakkola puheessaan.

Palkitut 2023

Yrityssarjassa palkittiin Vatajankoski Oy, joka on viime vuosina osoittanut poikkeuksellista rohkeutta toteuttaa useita energia-alan innovaatioita. Viime vuonna huomattavaa maailmanlaajuista huomiota saanut, yhdessä Polar Night Energyn kanssa toteutettu hiekka-akku nosti Kankaanpään esiin poikkeuksellisen positiivisella tavalla. Lisäksi Vatajankoski on ollut toteuttamassa mm. hukkalämmön talteenottoa yhdessä Knaufin kanssa ja lämmittää kaukolämpöverkkoa ja uimahallia hukkalämmöllä.

Yksityisten sarjassa palkittiin Petri Syrjätie, joka vastaa Worker Finland Oy:n Kankaanpään toiminnoista ja on Worker Henkilöstö- ja kehittämispalvelut Oy:n toimitusjohtaja. Hän on tuonut näkyvästi esiin oppisopimuskoulutuksen merkitystä paikkakunnalle työllistymisessä. Ukrainalaisten työllistymiseen liittyen hän on innovoinut hoiva-alan koulutuksen yhdessä Kankaanpään Opiston kanssa. Petri ja muu Workerin henkilöstö on edesauttanut monen henkilön työllistymistä Kankaanpäässä. Seudullamme käyttöön otetut tavat ukrainalaisten työllistämisessä on huomioitu laajemminkin.

Onnittelut palkituille!