Kankaanpään kaupunki julkaisee oman mobiilisovelluksen

henkilö selaa Kankaanpää-sovellusta

Kankaanpään kaupunki julkaisee Kankaanpää-mobiilisovelluksen, joka on suunnattu sekä asukkaille että kaupungissa vieraileville. Sovellus tarjoaa kätevän tavan pysyä ajan tasalla kaupungin tapahtumista, uutisista ja muusta paikallisesta tarjonnasta.

Kaupungin tiedotteiden lisäksi sovellus tarjoaa Kankaanpään Seudun ja Ylen uutisia ja sen kautta voi seurata Pohjois-Satakunnan Seutuverkon paikallistelevision lähetystä. Sovelluksesta löytyy myös mm. tapahtuma- ja harrastuskalenteri, paikallisten ravintoloiden lounaslistoja, kierrätyspisteet, liikuntapaikat, Taidekehän teokset ja hyödyllisiä linkkejä. Sovellukseen saa tallennettua oman sähköisen kirjastokortin ja sen kautta voi käyttää kirjaston aineistohakua.

Mobiilisovellus sisältää myös paikallisten yritysten etukuponkeja, jotka ovat vain sovelluksen käyttäjien hyödynnettävissä. Yrityksillä ja yhtä lailla myös yhdistyksillä on mahdollisuus maksuttomasti itse päivittää etuja, tapahtumia ja lounaslistoja sovellukseen.

Idea mobiilisovelluksen toteuttamiseen tuli kaupungin innovaatiotyöryhmältä, minkä jälkeen sovellustyöryhmä otti vastuun sisällön suunnittelusta ja ylläpidosta. Sisältötoiveita selvitettiin myös kyselyn avulla. Teknisestä toteutuksesta vastaa porilainen Aline Creative Technology Studio Oy.

-Kankaanpää-sovellus tehostaa kaupungin ulkoista viestintää. Käyttäjille voidaan lähettää tiedotteita reaaliaikaisesti. Toteutamme sovelluksessa myös lyhyitä kyselyjä ja keräämme käyttäjäpalautetta. Sisältöä kehitetään jatkuvasti, kertoo kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Kuusimäki.

Mobiilisovellus on maksuton ja se on saatavissa iOS- ja Android-laitteisiin. Se hyödyntää sijaintipalvelua ja vaatii verkkoyhteyden toimiakseen. Sovellusta pystyy käyttämään rekisteröitymättä, mutta tällöin ei pysty hyödyntämään kaikkia ominaisuuksia. Sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta ja se löytyy nimellä Kankaanpää. Sovellusikonin on suunnitellut Sonja Kujanpää.

Kankaanpää-sovelluksen lanseeraustapahtuma järjestetään Kankaanpään pääkirjastolla (Kangasmoisionkatu 1, 38700 Kankaanpää) keskiviikkona 13.3.2024 klo 17.00 alkaen. Kaikille avoimen tapahtuman ohjelmassa on sovelluksen käyttöopastusta, kahvitarjoilu ja arvontaa.

 

Lisätiedot: www.kankaanpaa.fi/kaupunki-ja-hallinto/viestinta/sovellus/

Leena Kuusimäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kankaanpään kaupunki, puh. 050 577 5200

Rauli Yrjänä, tietohallintopäällikkö, Kankaanpään kaupunki, puh. 044 577 2252.

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@kankaanpaa.fi