Kankaanpään nuorisovaltuusto on tarttunut aktiivisena toimeen

Kankaanpään nuorisovaltuusto on tarttunut aktiivisena toimeen

Kankaanpään järjestyksessään neljäs nuorisovaltuusto aloitti toimikautensa vuoden alussa.

Nuorisovaltuusto on kuntalakiin perustuva toimielin, joka tulee löytyä jokaisesta kunnasta nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi. Kankaanpään nuorisovaltuustossa on edustajia kaikista ikäryhmän oppilaitoksista eli Kankaanpään yhteislyseosta, Sataedusta sekä Pohjanlinnan koululta eli yläasteelta. Edustajat valitaan tarvittaessa vaaleilla.

– Valtuustossa on mukavan aktiivista porukkaa, sanovat nuorisotyöntekijä Terhi Lehikoinen ja vapaa-aikasihteeri Ullamarja Kontiainen.

Kahdessa pidetyssä kokouksessa ovat kaikki olleet paikalla ja toimintaideoita on virinnyt jo hienosti. Nuorisovaltuuston toimintaa ohjataan ja tuetaan kaupungin nuorisotoimen kautta.

Nuorisovaltuuston tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Valtuuston jäsenillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntien kokouksissa. Nuorisovaltuuston jäsen voidaan kutsua myös kaupunginhallituksen ja kaupungin johtoryhmän kokouksiin.

Vaikuttamistyön lisäksi nuoret voivat halutessaan järjestää tapahtumia, kampanjoita ja tempauksia. Kankaanpään nuorisovaltuusto suunnittelee muun muassa elokuvien näyttämistä yhteislyseolla.

Kankaanpään 8-henkinen nuorisovaltuusto linjasi itse parhaiksi puolikseen yhteistyökyvyn ja yhteishengen, aktiivisuuden sekä hyvän edustavuuden, sillä jäseniä on joka oppilaitoksesta tasaisesti. Nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimii Taneli Heinänen, lisäksi mukana ovat Oskari Kaappa, Eetu Dahl, Perttu Heinänen, Jemina Holopainen, Eetu Toivonen, Aleksi Välimäki ja Oona Korvenranta.

 

Lisätiedot

Terhi Lehikoinen, nuorisotyöntekijä, Kankaanpään kaupunki
044 577 2692, terhi.lehikoinen@kankaanpaa.fi

Ullamarja Kontiainen, vapaa-aikasihteeri, Kankaanpään kaupunki
044 577 2691, ullamarja.kontiainen@kankaanpaa.fi