Kutsutaksiliikenteen kokeilu Kankaanpää – Parkanon rautatieasema -välillä käynnistyy elokuussa

Kutsutaksiliikenteen kokeilu Kankaanpää – Parkanon rautatieasema -välillä käynnistyy elokuussa

Paljon toivottu henkilöliikenteen yhteys Kankaanpäästä Parkanon rautatieasemalle käynnistyy elokuussa. Kokeilun järjestäjänä ja osarahoittajana toimii Kankaanpään kaupunki. Kaupunki toteutti kesäkuussa liikennöinnistä avoimen tarjouskilpailun, jonka perusteella palvelun tuottajaksi valittiin Pohjois-Satakunnan Liikenne Oy.

Ensi vaiheessa kyse on kuusi kuukautta kestävästä kokeilusta, josta saatujen kokemusten perusteella kokeilun loppuvaiheessa päätetään palvelun jatkosta. Tärkeimpänä perusteena kulkuyhteyden jatkon tarpeellisuutta aikanaan arvioitaessa tulee olemaan kutsutaksin käyttäjien määrä.  Kannustamme näin kaikkia Parkanon rautatieasemalle tai sieltä Kankaanpäähän kulkevia tarttumaan innokkaasti uuteen palveluun.

Kutsutaksi mahdollistaa työ-, asiointi- ja vapaa-ajan liikkumisen ilman omaa autoa erityisesti Tampereen ja Helsingin suuntaan tarjoamalla luotettavan liityntäyhteyden keskeisimmille junavuoroille. Kokeilu mahdollistaa matkustajien pääsyn aamulla Kankaanpäästä junalle erityisesti etelän suuntaan kohti Helsinkiä ja alkuillasta takaisin. Niin ikään on mahdollista matkustaa aamulla Kankaanpäähän etelän suunnasta saapuvalta junalta ja alkuillasta takaisin. Ensisijaiset kohdejunavuorot mahdollistavat matkustamisen osin myös pohjoisen suuntaan tai sieltä saapuville.

Yhteys Parkanon rautatieasemalle ja takaisin toteutetaan reittipohjaisena kutsuliikenteenä, niin sanottuna kutsutaksina. Palvelu on kaikille avoin joukkoliikennepalvelu. Kutsutaksilla tulee olemaan kiinteä etukäteen merkitty reitti ja aikataulu, mutta paikka autossa tulee varata/tilata etukäteen. Mikäli tilauksia ei ole, auto ei kulje. Palvelua liikennöidään arkisin maanantaista perjantaihin, myös loma-aikoina. Viikonloppuisin tai arkipyhinä palvelu ei ole käytettävissä.

Kutsutaksin keskeisimmät lähdöt tulevat olemaan Kankaanpäästä Parkanon rautatieasemalle Tampereen ja Helsingin suuntaan klo 7.12 lähtevälle junalle ja illansuussa Parkanon rautatieasemalta Kankaanpäähän etelän suunnasta klo 17.34 asemalle saapuvalta junalta.

Kutsutaksin kyytiin voi nousta muun muassa Kunnonlähde Kankaanpäästä, linja-autoasemalta, torin kulmalta sekä liikennepysäkeiltä reitin varrelta kohti Parkanon rautatieasemaa. Alustava arvio matkustajahinnasta yhdensuuntaiselta matkalta on 10 euroa. Matkan tilauksen matkustajat voivat tehdä puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Tilaus tehdään suoraan liikennöitsijälle.

Tarkemmat ohjeet ja tiedot kutsutaksiliikenteen käynnistymisestä, junavuoroista, reitistä sekä matkan tilaamisen palvelunumerosta ja sähköpostiosoitteesta tullaan julkistamaan Kankaanpään kaupungin www-sivuilla ja Kankaanpään Seudussa elokuun alkupuolella.

 

Lisätiedot:

Kankaanpään kaupunki, elinkeinojohtaja Marko Rajamäki, p. 040 717 7578

Pohjois-Satakunnan Liikenne Oy, toimitusjohtaja Henri Koivisto, p. 040 771 5316