Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos Pikkuapollo vihitään liikuntakeskuksella 9.11.2022 klo 17

Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos Pikkuapollo vihitään liikuntakeskuksella 9.11.2022 klo 17

Kankaanpään kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen Taiken myöntämällä prosentti rakennuskustannuksista taiteelle -apurahalla päätettiin toteuttaa vuonna 2019 Kankaanpään uimahallin laajennus- ja peruskorjaushankkeen osana julkinen taideteos uimahallin uuden sisäänkäynnin edustalle. Järjestettiin kutsutaidekilpailu, jonka voitti kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen teosehdotuksellaan Pikkuapollo.

Teos on saanut nimensä Pikkuapollo Satakunnassa esiintyvältä uhanalaisiin lajeihin kuuluvalta perhoselta. Teoksen muotokielessä on myös viitauksia uhanalaisiin kasveihin. Kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen ottaa teoksellaan kantaa luonnon monimuotoisuuden säilymisen puolesta. Teoksen materiaali on ruostumatonta ja maalattua terästä.

Pikkuapollo-teos valmistui vuoden 2020 lopulla, jolloin se siirrettiin Kankaanpäähän odottamaan pystystä. Nyt palloiluhallin laajennuksen valmistumisen myötä on teos pystytetty paikoilleen liikuntakeskuksen uuden kaupunginpuoleisen sisäänkäynnin edustalle.

Pikkuapollon vihkitilaisuuden ohjelma:

Puheet
Keijo Kerola, taidekilpailun juryn pj., Kankaanpään kaupunki
Maija Kasvinen, julkisen taiteen asiantuntija, Taike
Taiteilijan puheenvuoro, Kirsi Kaulanen, kuvanveistäjä

Performanssi
Kulttuuriyhdistys Pumppu ry.

Tervetuloa tapaamaan taiteilija Kirsi Kaulasta ja seuraamaan tilaisuutta 9.11.2022 klo 17 alkaen osoitteessa: Kankaanpään liikuntakeskus, Jämintie 10, Liikuntakeskuksen uusi kaupunginpuoleinen sisäänkäynti.

 

Lisätietoja:

Kirsi Kaulanen kirsikaulanen@gmail.com, puh. 050 330 8796
kuvanveistäjä

Kati Vainio, kati.vainio@kankaanpaa.fi, puh. 044 577 2738
museonjohtaja, Kankaanpään kaupunginmuseo