Uusi koirapuisto toteutettiin yhteistyössä kaupungin ja koiraharrastajien kesken

Uusi koirapuisto toteutettiin yhteistyössä kaupungin ja koiraharrastajien kesken

Kankaanpäähän on saatu uusi koirapuisto. Puiston tavoitteena on palvella mahdollisimman monipuolisesti kaikkia alueen koiraharrastajia.

Koirapuisto suunniteltiin yhteistyössä kaupungin ja Kankaanpään Koiraharrastajat ry:n kanssa. Koiraharrastajat saivat olla vaikuttamassa myös paikan valintaan äänestämällä eri vaihtoehtoja. Puiston toteutuksesta vastasi Kankaanpään kaupungin tekninen keskus. Alueen hoito ja ylläpito ovat yhdistyksen vastuulla. Kaupunki huolehtii hoitoon tarvittavat välineet sekä vastaa myös alueen rakenteista ja niiden huollosta.

– Koirapuisto on suunniteltu yhdessä koiranomistajien kanssa, jotta se palvelisi kaikkia mahdollisimman hyvin. Perusajatuksena on se, että käyttäjäkunta halutaan sitouttaa uuteen palveluun ja tehdä toiminnasta vastavuoroista, kertoo kaupunginpuutarhuri Ilpo Möttönen.

Koirapuisto sijaitsee Niementien päässä Pohjanlinnan koulukeskuksen takana harjoituskenttien ja päiväkoti Petäjäisen läheisyydessä. Sillä on kokoa 3000 neliötä ja aluetta reunustaa kaksimetrinen teräsverkkoaita. Koirapuistossa on huoltokoppi, ja alueelle on sekä käynti- että huoltoportit. Puistoon on asennettu myös LED-valaisimet.

– Onhan tämä uusi alue ihan luksusta koiraharrastajille. Yhteistyö kaupungin kanssa oli todella mukavaa ja he ottivat harrastajien toiveet hienosti huomioon, kehuu Kankaanpään koiraharrastajat ry:n puheenjohtaja Priska Helkamäki.

Uusi koirapuisto on jo vapaasti kaikkien käytettävissä. Kaupunki ja koiraharrastajat muistuttavat huomioimaan alueen käyttösäännöt. Säännöt löytyvät koirapuiston kopin seinältä.

Lisätietoja: Koirille