Arkkitehtuurikartta Kankaanpäästä julkaistaan hiihtoloman kynnyksellä

Kaupunginmuseo VIIVA-näyttely

Museon ollessa koronan vuoksi suljettuna, voivat kaupunkilaiset ja kaikki arkkitehtuurista kiinnostuneet lähteä ulkoilemaan ja bongailemaan kaupungin arkkitehtuurikohteita. Joko tunnistat funktionalismin piirteet lähiympäristössäsi tai miltä näyttävät Arkkitehtuuritoimisto Kouvo & Partasen suunnittelemat postmodernit rakennukset Kankaanpäässä?

Kankaanpään kaupunginmuseon VIIVA-näyttelyn osana julkaistaan arkkitehtuurikartta Kankaanpään modernista arkkitehtuurista.

– Halusimme laajentaa arkkitehtuurinäyttelymme saavutettavuutta ja tarjota samalla vaivattoman keinon lähteä tutustumaan mielenkiintoisiin kohteisiin ympäri kaupunkia, kertoo kaupunginmuseonjohtaja Kati Vainio. – Arkkitehtuurikohteiden kiertäminen kauniissa kaupunkiympäristössä on mainio aktiviteetti vaikkapa koko perheelle ympäri vuoden.

Kartta on saatavissa kaupunginmuseon verkkosivulla: www.kankaanpaa.fi/museo. Lisäksi karttaa on jaossa printtiversiona Kankaanpään Galleriassa sekä Kahvila Postellissa. Kaupungin toimipisteiden jälleen avauduttua on karttaa myös niissä saatavilla.

Viiva-näyttely jatkuu vuoden 2022 kevääseen

VIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää –näyttelylle päätettiin antaa jatkoaikaa ja näyttely on esillä Kankaanpään kaupunginmuseossa 24.4.2022 saakka. – Koronatilanteen vuoksi museo on ollut pitkiä aikoja kiinni yleisöltä kuluneen syys- ja talvikauden aikana, toteaa museonjohtaja Vainio. – Tuntui luontevalta jatkaa näyttelyn esilläoloa, jotta kaikki kiinnostuneet pystyvät siihen monipuolisesti tutustumaan.

”VIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää” tuo laajasti esille kaupungin modernin arkkitehtuurin tarinaa 1930-luvulta tähän päivään. Kaupunkikuvaan ovat piirtäneet jälkensä useat merkittävät arkkitehdit lähtien Kaija ja Heikki Sirenistä ja Olli Kivisestä.

VIIVA-näyttely esittelee rakennuksia, kaavasuunnitelmia, myös toteutumattomia visioita ja kertoo suunnittelijoista. Näyttelyn pääosassa ovat nimensä mukaisesti viiva ja siitä syntyvä muoto, joka rakentuu koulutetun suunnittelijan ja laajan ammattiosaajien joukon tekemästä yhteistyöstä.

Kankaanpään kaupunki palkittiin SAFA-palkinnolla 20-vuotta sitten ”pitkäjänteisestä ja esimerkillisestä toiminnasta esteettisesti korkealuokkaisen ja kestävän kehityksen mukaisen ympäristön hyväksi”. VIIVA-näyttely kannustaa elinympäristömme havainnointiin, näkemään modernin arkkitehtuurin eri vuosikymmenten piirteitä, pohtimaan suunnitellun ympäristömme laatua ja tulevaisuutta – koronan jälkeistä aikaa.

VIIVA-näyttelyn kokonaisuus syntyi museon ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Merkittävän asiantuntemuksen näyttelyyn toi Kankaanpään pitkäaikainen kaupunginarkkitehti, tekniikan tohtori Maija Anttila.

Museo on suljettu yleisöltä koronatilanteen vuoksi 5.3.2021 saakka ja heti kun on mahdollista, jatkuu näyttelytoiminta talviaukiolon mukaisesti eli la-su 12-16 sekä ryhmille erikseen sopien. Tietopalvelu toimii tälläkin hetkellä arkisin ma-pe 9-15, yhteydenotot: kaupunginmuseo@kankaanpaa.fi. Kankaanpään kaupunginkirjasto sijaitsee osoitteessa Museokatu 10, Niinisalo.

Lisätiedot

Kati Vainio, museonjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2738, kati.vainio@kankaanpaa.fi

Johanna Luotolinna, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kankaanpään kaupunki
044 577 2212, johanna.luotolinna@kankaanpaa.fi