Digitaalisten vapaa-ajanpalveluiden kehittämishanke loppusuoralla

Digitaalisten vapaa-ajanpalveluiden kehittämishanke loppusuoralla

Valtiovarainministeriön rahoittama, työnimeltään DIGIVAPA-hanke, on ollut käynnissä keväästä 2021 ja saa päätöksensä joulukuussa. Kankaanpään kaupungin vetämässä hankkeessa on mukana kahdeksan kuntaa Pohjois-Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Hankkeen tavoitteena oli saada mahdollisimman kattavasti vapaa-aikaan liittyviä toimintoja samalle digitaaliselle alustalle. Jokaisesta hankekunnasta on kartoitettu liikuntaan, kulttuuriin, taiteeseen, tapahtumiin ja luontoon liittyviä kohteita ja reittejä. Alustaksi hankkeessa valikoitui Outdooractive.com.

– Jo hankkeen alkuvaiheissa löimme hynttyyt yhteen Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin porukan kanssa, koska tavoitteemme olivat samat. Geoparkin puolella tehtiin laaja selvitys erilaisista digitaalisista alustoista, mikä säästi meiltä aikaa ja vaivaa. Oli kaikkien etu, että alusta on sama molemmilla osapuolilla, kertoo hankekoordinaattori Heli Puputti.

Sisältöä Outdooractiveen on hankekuntien alueelta saatu yli 400, sisältäen 59 reittiä ja 335 käyntikohdetta. LH Geoparkin ja Metsähallituksen julkaisemana alustalta löytyy reittejä 48 kpl ja käyntikohteita 227 kappaletta. Kaikki sisältö on käännetty englanniksi, joten alustalta löytyvät kohteet palvelevat myös laajempaa käyttäjäkuntaa. Yhteistyö Geoparkin ja Metsähallituksen kanssa vaati myös työnjakoa eri osapuolten välillä, jotta päällekkäisyyksiltä vältyttiin.

-DIGIVAPA-hanke keskittyi kuntien tarjoamiin palveluihin, Metsähallitus kansallispuistojen ja Hämeenkankaan kohteisiin ja reitteihin ja Geopark-alueen muut reitit, kohteet ja palvelut ovat Geoparkin käsialaa. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on sujunut todella hyvin ja kokonaisuus alustalla on kattava. Nyt tärkeintä olisi, että asiakkaat saadaan ohjattua sisältöjen pariin, Puputti kertoo.

Outdooractiven sisältöjä on upotettu mm. Visit Kankaanpään sivuille sekä Kankaanpään pääsivuston In English -osioon. Pääsivustolla on myös Outdooractive-sisällöille oma osio, josta kohteisiin on helppo tutustua erilaisten kokoelmien kautta. Myös muissa hankekunnissa sisältöjä löytyy sekä kuntien omilta sivuilta että esimerksiksi Visit Suupohjan sivustolta.

-Kaikkea mahdollista ei hankeaikana alustalle saatu, mutta työ toivottavasti jatkuu kunnissa myös hankkeen jälkeen. Toivomme myös kuntalaisilta palautetta ja vinkkejä alustalla olevien sisältöjen kehittämiseksi.

Tutustu Kankaanpään kohteisiin tästä.

Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin kohteisiin pääset täältä.

Outdooractive.com löytyy puhelimeen ladattavana sovelluksena Play kaupasta ja App Storesta. Rekisteröityminen on ilmaista. Sovellusta voi käyttää myös selaimen kautta pöytäkoneelta.

Hankkeessa mukana olevat kunnat: Isojoki, Jämijärvi, Karijoki, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen, Teuva.

Kuvat: Kankaanpään kaupunki

Lisätiedot:
Kankaanpään kaupunki, hankekoordinaattori Heli Puputti p. 044 577 2231,
heli.puputti@kankaanpaa.fi