Haku varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen kaudelle 2021-2022

varhaiskasvatuksen lapset pihalla temppuradalla

Varhaiskasvatukseen haku 1.8.2021 alkavalle toimintakaudelle ja esiopetukseen ilmoittautuminen tulee tehdä 21.3.2021 mennessä.

Haku tapahtuu varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta: Sähköinen asiointi

Katso alta lisätietoa paikoista ja hakemisesta.

Varhaiskasvatus

Alle kouluikäisen lapsen varhaiskasvatushakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen toivottua varhaiskasvatuksen alkamispäivää. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista, koulutuksesta tai muutosta toiseen kuntaan työn tai opintojen takia eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Mikäli lapsi on jo varhaiskasvatuksessa (perhepäivähoito/päiväkoti), uutta hakemusta ei tarvitse tehdä. Uusi hakemus tulee täyttää vain siinä tapauksessa, että haetaan siirtoa toiseen yksikköön tai perhepäivähoidosta päiväkotiin.

Päiväkodit

  • Hongon päiväkoti, Linnikantie 10 D, Honkajoki
  • Päiväkoti Impivaara, Joukasenkatu 37
  • Päiväkoti Jalava, Toimenkatu 1
  • Luoman päiväkoti, Paasikivenkatu 32
  • Luoman päiväkoti / Venesjärven ryhmä, Venesjärventie 878
  • Päiväkoti Petäjäinen, Kangasmoisionkatu 3
  • Torikadun päiväkoti, Jämintie 2 rak. A
  • Torikadun päiväkoti / Lyseon ryhmä, Keskuskatu 28

Ryhmäperhepäiväkodit

  • Hongon ryhmis, Linnikantie 10 D, Honkajoki

Perhepäivähoitokodit

  • perhepäivähoitokodit eri puolilla Kankaanpäätä

Päiväkotien ja perhepäivähoidon aukioloaika on klo 6.30 – 17.00. Ennen klo 6.30 / klo 17.00 jälkeen / viikonloppuisin hoitoa tarvitsevat lapset sijoittuvat Päiväkoti Petäjäiseen ja Honkajoella Hongon päiväkotiin. Lisätietoja: Päiväkodit

Esiopetus

Esiopetukseen ovat oikeutettuja vuonna 2015 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on 7-vuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella ja 5-vuotiailla, jotka kuuluvat pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin.

Esiopetuksen lukukausi alkaa 11.8.2021. Esiopetus on maksutonta ja sitä toteutetaan em. päiväkodeissa. Esiopetukseen tulevat lapset, joilla ei ole varhaiskasvatuksen tarvetta, sijoittuvat ensisijaisesti Päiväkoti Jalavan esiopetusryhmään. Mikäli lapsella on esiopetuksen lisäksi myös varhaiskasvatuksen tarve, tulee täyttää myös sähköinen varhaiskasvatushakemus. Esiopetusryhmien käynnistäminen kaikissa em. kohteissa voidaan varmistaa vasta, kun tiedetään ryhmiin ilmoitettujen lasten määrä.

Honkajoella esiopetus toteutetaan perusopetuksen alaisuudessa Hongon koululla ja esiopetusta täydentävä kerhotoiminta Puukoululla. Honkajoen osalta esiopetukseen ilmoittautumisesta tiedotetaan huoltajille erikseen.

Yksityiset varhaiskasvatuspalvelun tuottajat

Kankaanpään kaupungissa on käytössä varhaiskasvatuksen palveluseteli. Palveluseteli rinnastetaan kunnan järjestämään varhaiskasvatukseen, eikä lapselle voi saada samanaikaisesti lasten kotihoidontukea, yksityisen hoidon tukea eikä kunnallista varhaiskasvatusta.

Yksityiset palvelutuottajat

Palveluseteliä tulee hakea samojen määräaikojen mukaisesti (4 kk / 2 vk) kuin kunnallista varhaiskasvatusta.

Ennen palvelusetelin hakemista huoltajien tulee olla yhteydessä palveluntuottajaan ja neuvotella varhaiskasvatuksen / esiopetuksen aloittamisesta. Palvelusetelin haku tapahtuu sähköisesti Varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Lue lisää: yksityinen varhaiskasvatus ja palveluseteli

Huoltajat maksavat asiakasmaksun yksityiselle palvelutuottajalle. Maksu on samansuuruinen kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Lisätietoja

Sivistyskeskus/varhaiskasvatustoimisto
Käyntiosoite: Kangasmoisionkatu 1
Postiosoite: PL 36, 38701 Kankaanpää
paivahoito.toimisto@kankaanpaa.fi

Varhaiskasvatustoimiston asiakaspalveluaika on ma-pe klo 9-15. Asiointi hoidetaan ensisijaisesti puhelimitse ja/tai sähköpostitse.

Päivi Manninen
vs. varhaiskasvatuspäällikkö
044 577 2526
paivi.manninen@kankaanpaa.fi

Sanna Eronen
vs. varhaiskasvatusohjaaja
044 577 2570
sanna.eronen@kankaanpaa.fi