Harry Potter -Yö Kankaanpään kirjastossa pe 14.10.2022 klo 17–22

Harry Potter -Yö Kankaanpään kirjastossa pe 14.10.2022 klo 17–22

Perjantaina 14.10. kannattaa suunnata luudanvarret kohti Kankaanpään pääkirjastoa. Illan aikana on luvassa vauhdikasta ohjelmaa Potter-ystäville ja muillekin.

Jo reilun 20 vuoden ajan J. K. Rowlingin luoma Harry Potter -sarja on ollut luetuimpia ja rakastetuimpia lasten- ja nuortenkirjoja. Tämän innoittamana Kankaanpään kirjastossa suunniteltiin ja rakennettiin koko illan tapahtuma, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Taustalla on Lounais-Suomen AVI:n rahoittama kirjastojen kehittämishanke, jonka toteuttaminen siirtyi koronan takia parilla vuodella.

Tapahtumailtana Kankaanpääsali muuntautuu Suureksi Saliksi. Siellä kuullaan Kankaanpään musiikkiopiston oppilaiden maagisia säveliä, taikuri Kristian Backman tekee taikoja sekä lapsille että aikuisille, Kankaanpään Potter-tietäjä ratkeaa hauskassa Kahoot!-visailussa ja kirjoistaan ja työstään tulee kertomaan kauhukirjailija Marko Hautala.

Aulan tiloissa on Kankaanpään Marttojen Hunajaherttua-kahvila, josta voi ostaa pientä suolaista ja makeaa, sekä Viistokujan Kirjabutiikki, jossa SataKirjalla on myynnissä Hautalan kirjoja, Potter-kirjoja sekä -teematuotteita. Paikallisten Frisbeegolf-aktiivien kanssa pääsee kokeilemaan myös huispausrataa.

Kirjaston tiloissa nuorisovaltuustolaiset tekevät kasvomaalauksia. 4H-yhdistys ja kirjaston väki vetävät erilaisia työpajoja ja Sybillan ennustuskojulla voi poiketa. Myös SAMK Kankaanpään Taidekoulu on mukana tapahtumassa. Ykköskurssin opiskelijatrio toteuttaa installaation kirjaston sisäänkäynnin kupeeseen illan teemojen innoittamana. Illan päätteeksi tulishowryhmä Flamma valaisee esityksellään kirjaston etupihan.  Tapahtumaa on tukemassa sähköyhtiö Vatajankoski.

Kaikki kirjastopalvelut ovat käytettävissä koko illan. Tapahtumaan on vapaa pääsy, poiketa voi hetkeksi tai viihtyä vaikka koko illan.

Yön toteuttamisessa on mukana useita yhteistyökumppaneita:
Kankaanpään kirjastopalvelut, Kankaanpään nuorisovaltuusto, Kankaanpääsali, Kankaanpään musiikkiopisto, Tomoottajat Disc Golf ry, SataKirja, Kankaanpään Seudun Martat ry, SAMK Kankaanpään Taidekoulu, Keskustan koulu, Kangasmetsän koulu, Pohjanlinnan koulu, Valtti-työpaja, Kankaanpään 4H-yhdistys, Porin kaupunginkirjasto, Niinisalon varuskunnan urheilijat, Vatajankoski.

Lisäksi osana hanketta Kankaanpään 4.-luokkalaiset tulevat Potter-seikkailuun etkoille jo pitkin viikkoa ja Marko Hautala vierailee myös Kankaanpään lukiolla.

Lisätiedot:

Kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala, puh. 044 577 2422, marjut.tiisala@kankaanpaa.fi

Kuva: Tulishowryhmä Flamma, kuvaaja Harri Vallius