Heini Riitahuhdan suunnittelemat ja maalaamat kaupungin juhlavuoden mukit julkistetaan 18.11. klo 12 pääkirjastolla

Heini Riitahuhdan suunnittelemat ja maalaamat kaupungin juhlavuoden mukit julkistetaan 18.11. klo 12 pääkirjastolla

Keramiikkataiteilija Heini Riitahuhta on suunnitellut ja maalannut käsin mukisarjan Kankaanpään kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Mukit julkistetaan perjantaina 18.11.2022 klo 12 pääkirjastolla kaikille avoimessa tilaisuudessa, jonka jälkeen 50 kappaletta jää nähtäville ja myyntiin kirjastolle. Keräilykappaleiden myyntihinta on 80 euroa.

– Mukien inspiraationa on toiminut Kankaanpään Taidekehälle vuonna 2020 valmistunut teokseni Kukkivamaa, joka toteutettiin yhdessä Keskustan koulun oppilaiden kanssa. Sen seinillä on suuret keraamiset laatat, joissa jokaisessa yksi käsinmaalattu kukka. Mukeihin lähdin hakemaan samaa tunnelmaa. Mukin malli on omani, Heini Riitahuhta kertoo.

Riitahuhta maalasi mukit Porvoossa Vaja Finlandin tehtaalla kesän aikana. Vaja Finland on käsin valanut ja lasittanut mukit, joten ne ovat alusta loppuun Suomessa valmistettuja. Mukit on maalattu perinteisellä koboltinsinisellä keramiikkavärillä. Jokaisessa mukissa on kaksi kukkaa ja pohjaleimana käsinmaalattu teksti Kankaanpää 50 v 2022 ja taiteilijan allekirjoitus.

-Juureni ovat Kankaanpäässä, sillä isäni on kotoisin Kankaanpäästä ja paluumuuttaja äitini kanssa. Myös veljeni asuu Kankaanpäässä. Lasten kanssa vietämme kesää ja lomia mummolassa. Olen suunnitellut aiemmin Kankaanpää-mukit Arabian mukimallille. Ne saivat alkunsa kankaanpääläisen isoisäni elämänkertomuksista, joita hän aina väritti erilaisiksi tilanteen mukaan, hän kuvailee.

Heini Riitahuhta työskentelee vapaana keramiikkataitelijana Arabian Taideosastoyhdistyksen tiloissa. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2002 ja aloittanut taideosaston taiteilijana vuonna 2003. Hänellä on takanaan myös useampi julkinen teos.

Riitahuhdan uusi teos julkaistiin juuri osana Kyösti Kakkosen kokoelmaa Emma-museossa. Tuotannossa olevat Huvila-astiasto ja Arabia-astiasto Runo Hallamarja laajenevat edelleen uusilla osilla. Hän työskentelee myös suoraan japanilaisille yrityksille ja suunnittelee lisäksi tekstiilejä. Suomessa tunnetuimmat ovat Lapuan Kankureiden tuotteet Ruut ja Aamos, jotka on nimetty hänen lastensa mukaan.

Lisätiedot:

Keramiikkataiteilija Heini Riitahuhta p. 050 533 5649, heini@heiniriitahuhta.com, www.heiniriitahuhta.com,  Instagram Heini Riitahuhta

Kankaanpään kaupunki, vs. markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Kuusimäki p. 050 577 5200, leena.kuusimaki@kankaanpaa.fi