Joukkoliikenne yhteysvälillä Kankaanpää-Pomarkku-Pori 3.6.2024 alkaen

Joukkoliikenne yhteysvälillä Kankaanpää-Pomarkku-Pori 3.6.2024 alkaen

Kankaanpää-Pomarkku-Pori joukkoliikenneyhteyksien operaattori vaihtuu 3.6.2024 alkaen. Jatkossa linjastoa ajaa A. Lamminmäki Oy. Linjoille tulee linjanumerot 301-303.

Aikataulut seutuplus.fi sivustolla

Aikataulut ja kunkin linjanumeron reitit löytyvät seutuplus.fi sivuston reittioppaasta ja Aikataulut-osiosta. Aikataulut-osiosta valitaan sivuston yläpalkista kaudeksi Kesä24/1 tai Kesä24/2. Myös liikenteenharjoittaja ilmoittaa aikataulut omilla verkkosivuillaan. Aikatauluja ei julkaista enää Matkahuollon aikataulupalvelussa.

Muutoksia kausi- ja sarjalippuihin

Linja-autosta voi ostaa normaaliin tapaan kertalippuja joko käteisellä tai kortilla. Säännöllisempään matkustukseen voi ostaa myös kausi- ja sarjalippuja.

Koko yhteysvälin matkalle on mahdollista hankkia Pori 2 kelpoisuusalueen kausilippu (80 e) tai Pori 2 kelpoisuusalueen 10 matkan sarjalippu (70 e). Pomarkusta Poriin matkustava voi hankkia Pori 1 kelpoisuusalueen kausilipun (58 e) tai Pori 1 kelpoisuusalueen 10 matkan sarjalipun (45 e). Pomarkusta Kankaanpäähän matkustava voi hankkia Kankaanpää 1 kelpoisuusalueen kausilipun (60 e) tai 10 matkan sarjalipun (55 e).

Kausi- ja sarjalipun voi hankkia Seutu+ mobiilisovelluksella. Sovellukseen kirjaudutaan ja sieltä valitaan itselle sopivan kelpoisuusalueen lippu. Lippu aktivoituu heti ostosta, joten kausilipun osto kannattaa ajoittaa lähelle käytön aloitusta. Sarjalippu on voimassa 1 v ostosta, joten siinä ostoajankohdalla ei ole suurta merkitystä.

Kausi- ja sarjalipun voi hankkia myös Seutu+ matkakortille. Matkakortin saa Porin Leijonan (Yrjönkatu 6) palvelupisteestä 27.5 alkaen tai sen voi tilata postitse kotiin seutuplus.fi sivuston kautta (ks. etusivulla ’Lataa tai tilaa kortti’). Matkakorttia voi ladata seutuplus.fi sivuston latauspalvelussa, linja-autossa tai palvelupisteessä. Kankaanpäähän pyritään saamaan palvelupiste jossain vaiheessa. Matkakortin suhteen ohjeistus on sama kuin mobiilisovelluksen osalta, kausilippu kannattaa ladata vasta kun ensimmäinen matka on lähellä, koska lipun voimassaolo käynnistyy ostosta.

Seutu+ lippujen kelpoisuus käynnistyy 3.6.2024.

Kouluvuoden alusta alkaa muitakin linjoja

A. Lamminmäki Oy aloittaa syyslukukauden 2024 alusta myös linjastojen 320-321Lavia-Kankaanpää, linjastojen 310-311, 334 Jämijärvi–Kankaanpää ja linjastojen 330-333 Karvia–Honkajoki–Kankaanpää liikenteet. Samoin A. Lamminmäki Oy jatkaa Kankaanpää-Parkano liikenteitä syyskauden alusta lähtien.