Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi Kankaanpäässä peräti 705 joulukorttia

Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi Kankaanpäässä peräti 705 joulukorttia

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 705 joulukorttia ikääntyneille Kankaanpäässä. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021 yhtä aikaa 113 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kankaanpäässä kerättiin niin suuri määrä kortteja, että niistä riitti jaettavaksi koko Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueen asumispalveluyksiköiden ja kotihoidon asiakkaille. Kankaanpään lisäksi kortteja saivat siis myös naapurikuntien ikäihmiset.

”Viimevuotinen tulos 655 korttia oli hieno saavutus ja tavoitteena oli yltää samaan tänä vuonna. Viimeisinä keräyspäivinä kortteja tuli vielä niin runsaasti, että lopputulos yllätti iloisesti. Lämpimät kiitokset kaikille kampanjaan osallistuneille! Hienoa, että kankaanpääläiset haluavat jakaa hyvää joulumieltä ja muistaa ikäihmisiä”, kiittää kampanjan yhteyshenkilö kaupungilla, vs. markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Kuusimäki.

Valtakunnallinen kampanja ylitti myös odotukset

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi kaikkiaan 110 000 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty monilta kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo perinne. Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 113 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia

Lisätiedot:

Kankaanpään kaupunki, vs. markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Kuusimäki
p. 050 577 5200, leena.kuusimaki@kankaanpaa.fi

Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen p. 050 545 3145, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi,
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Nonna Lemola-Palm p. 044 244 3267, joulupostia@siskotjasimot.fi