Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa kerättiin Kankaanpäässä upeat 655 joulukorttia

joulukortteja

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 655 joulukorttia Kankaanpäässä. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Kankaanpäässä kortteja kerättiin niin huima määrä, että jakelualuetta laajennettiin käsittämään koko Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) alueen kotihoidon palvelut sekä julkisen että yksityisen puolen palvelukodit. Kortteja meni siis Kankaanpään lisäksi myös naapurikuntiin.

– Korttien määrä ylitti kaikki odotukset ja meillä oli suuri ilo päästä jakamaan kortteja näin isolle alueelle, kertoo kampanjan yhteyshenkilö kaupungilla, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna. – Haluamme esittää erittäin lämpimät kiitokset kaikille kampanjaan osallistuneille! Oli hienoa todeta, että kaupungistamme löytyy näin paljon hyvää joulumieltä.

Valtakunnallinen kampanja myös menestys

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen. Kankaanpäähän saatiin jakoon kaksi presidenttiparin korttia.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lisätiedot

 Lisätietoja kampanjasta: www.siskotjasimot.fi/joulupostia

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa: #kosketakortilla #joulupostia

Johanna Luotolinna, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kankaanpään kaupunki
044 577 2212, johanna.luotolinna@kankaanpaa.fi

Eero Väisänen, toiminnanjohtaja, Siskot ja Simot ry
050 545 3145, eero.vaisanen@siskotjasimot.fi

Sari Turpeinen, kampanjakoordinaattori, Siskot ja Simot ry
050 544 5266, sari.turpeinen@siskotjasimot.fi