Juhlavuosiartikkeli: Kaupungin sydän ja keuhkot

Juhlavuosiartikkeli: Kaupungin sydän ja keuhkot

Kuvateksti: Kankaanpää tunnetaan perinteikkäänä pesäpallokaupunkina.

Kankaanpään liikuntakeskuksen tarjoama lajispektri on yllättävän laaja. Vaikka Kankaanpää tunnetaankin perinteisenä pesäpallokaupunkina, niin myös moni muu laji on vähintäänkin yhtä tärkeässä asemassa ja esimerkiksi yleisurheilijoiden joukosta on kasvanut jopa valtakunnan tason huippu-urheilijoita.

– On tärkeää, että lajikirjo on suuri, jotta saamme ihmiset liikkumaan. Meillä voi harrastaa kaikkea voimistelusta ammuntaan, suunnistuksesta pallopeleihin ja yleisurheilusta uintiin, Ilari Köykkä luettelee.

Liikuntakeskuksen halleissa on vuosittain noin 200 000 kävijää ja koko alueella noin puoli miljoonaa. Liikuntapuistosta on muodostunut kaupungin sydän, jonne kokoonnutaan liikkumaan niin yksin kuin yhdessä.

– Ja jos liikuntapuisto on kaupungin sydän, Hämeenkangas on sen keuhkot, Jorma Junttila toteaa.

Hämeenkankaan kävijämääristä osviittaa antaa alueen ylläpitosivusto, josta näkee talvisin latutilanteen ja latukoneen liikkeet. Viime talven aikana sivulla on vierailtu yhteensä satatuhatta kertaa, mikä osoittaa, että alue on merkittävä liikuntakohde myös monelle ulkopaikkakuntalaiselle.

Niin Junttila kuin Köykkä haluavat muistuttaa, että liikunta on kaikkien ihmisten perusoikeus ja kaupungin tulee varmistaa, että kynnys on mahdollisimman matalalla, jotta niin lapset, nuoret, työikäiset kuin ikäihmisetkin saavat harrastaa mieleisiään liikuntalajeja. Sen eteen Kankaanpää on tehnyt töitä jo yli viidenkymmenen vuoden ajan ja tekee myös jatkossa.

Teksti: Tytti Wallenius

Kuva: Kankaanpään kaupunki

Artikkeli on julkaistu yhteistyössä Kankaanpään Seudun kanssa.