Juhlavuosiartikkeli: Tietotekniikkaa koko ikä

Juhlavuosiartikkeli: Tietotekniikkaa koko ikä

Kuvateksti: Rauli Yrjänä ja Jukka Ehto ovat osaltaan edistämässä Kankaanpään älykkyyttä.

 

Yksi syy siihen, että Kankaanpäässä on aina oltu älyn suhteen ajassa kiinni, on aktiiviset työntekijät. Niin Jukka Ehto kuin Rauli Yrjänä ovat aina olleet kiinnostuneita tietotekniikasta. Miehet tulivat toisilleen tutuiksi jo opiskeluvuosina Porin teknillisessä opistossa.

Ehdon ensikosketus tietotekniikkaan tuli jo kesätöissä Posti- ja Telelaitoksella. Sittemmin hän on opiskellut niin ammattikoulussa, ammattikorkeakoulussa kuin lopulta yliopistossa asti. Varsinainen ura käynnistyi, kun Ehto veti ATK-kurssin Kankaanpään aikuiskoulutuskeskuksessa. Kuukauden kurssi venyi lopulta 12 vuoden työuraan ATK-koulutuksen parissa. Kankaanpään leipiin hän siirtyi, kun kaupungille valittiin ensimmäinen tietohallintopäällikkö.

– Sillä polulla vierähti 20 vuotta ja kaksi vuorokautta, paljasjalkainen kankaanpääläinen kertoo hymyssä suin.

Kaupungilta Ehto lähti, kun Pohjois-Satakunnan Seutuverkon toimitusjohtajan paikka aukesi edeltäjän eläköidyttyä.

Yrjänä puolestaan on työskennellyt yksityisellä sektorilla muun muassa tietotekniikan parissa. Viitisen vuotta sitten hän päätti myös kokeilla siipiään uusien opintojen parissa ja suoritti diplomi-insinöörin tutkinnon Tampereen yliopistossa.

– Ensimmäinen kosketukseni tietotekniikkaan tuli jo yläasteen ATK-kurssilla, ja sillä tiellä olen yhä, Yrjänä naurahtaa.

Syntyjään nakkilalaiselle Yrjänälle Kankaanpää on tuttu jo lapsuudesta, sillä hänen vanhempiensa sukujuuret ovat kaupungissa ja sukulaisten luona on kyläilty paljon. Kaupungille hän haki runsas vuosi sitten, sillä paikka vaikutti mielenkiintoiselta.

– Päivääkään en ole katunut, sillä työ on hyvin antoisaa ja viihdyn Kankaanpäässä hyvin, Yrjänä summaa.

Teksti: Tytti Wallenius

Kuva: Kankaanpään kaupunki

Artikkeli on julkaistu yhteistyössä Kankaanpään Seudun kanssa.