Kankaanpää on monipuolinen kulttuuri- ja taidekaupunki – haussa uusia tekijöitä alojensa näköalapaikoille

Kankaanpää on tunnettu kulttuuri- ja taidekaupunki, jossa on mm. Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteen yksikkö eli Kankaanpään taidekoulu ja usean kunnan alueella toimiva, taiteen perusopetusta musiikissa tarjoava Kankaanpään musiikkiopisto. Kankaanpään kaupunginmuseo tarjoaa kokoelmillaan katsauksen niin kuvataiteeseen kuin historiaankin ja vastikään peruskorjattu ja uudistettu kaupunginkirjasto toimii kuntalaisten kohtaamispaikkana.

Yhdistettynä monipuoliseen yhdistyssektoriin näiden toimijoiden aktiivisuus näkyy runsaana tapahtuma-, konsertti- ja näyttelytarjontana ympäri vuoden. Kaiken kruunaa jokaisen kuntalaisten arjessa näkyvä ja inspiraatiota tarjoava taidekehä, joka on yli sadan teoksen ainutlaatuinen ulkoilmagalleria.

– Kankaanpäässä kulttuuri ja taide ovat läsnä vahvasti. Esimerkiksi taidekehää hyödynnetään paljon varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa ja yhteistyö eri kulttuuritoimijoiden välillä on erittäin monipuolista, kertoo sivistysjohtaja Heikki Kiviniemi.

Kirjastotoimenjohtajan ja museonjohtajan paikat avoinna

Nyt avoinna on kaksi keskeistä kulttuurialan paikkaa, kun sekä kirjastotoimen että museon johtoon haetaan uusia tekijöitä.

– On poikkeuksellista, että Kankaanpään kokoisessa kaupungissa on samaan aikaan avoinna kaksi näin korkean profiilin kulttuuripuolen työpaikkaa. Toivomme saavamme paikkoihin ehdolle mielenkiintoisia henkilöitä, joilla on vahvat ammattitaustat omilla aloillaan, kertoo Kiviniemi.

Kirjastotoimenjohtajan tehtäviin kuuluu kirjastopalveluista vastaaminen ja niiden kehittäminen ja museonjohtajan virkaan museotoiminnan ohella myös kaupungin taidekokoelmista huolehtiminen. Molemmissa tehtävissä edellytetään hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä innovatiivista otetta kulttuurityön tekemiseen.

Kirjastotoimenjohtajan virkaan haku päättyy 11.10. klo 15 ja työ alkaa 1.11. tai sopimukseen mukaan. Museonjohtajan virkaan haku päättyy 12.10. klo 12 ja työ alkaa ensi vuoden alusta tai sopimuksen mukaan.

 

Kirjastotoimenjohtajan haku Kuntarekryn sivulla: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/198419

Museonjohtajan haku Kuntarekryn sivulla: https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/198645

Lisätiedot:

Heikki Kiviniemi, sivistysjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2441, heikki.kiviniemi@kankaanpaa.fi

Kirjastotoimenjohtajan työhön liittyen:

Aini Lähteenmäki, kirjastotoimenjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2422, aini.lahteenmaki@kankaanpaa.fi

Museonjohtajan työhön liittyen:

Eeva-Kaisa Haikonen, museonjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2738, eeva-kaisa.haikonen@kankaanpaa.fi