Kankaanpään kaupungin talous- ja henkilöstöpalvelujen ulkoistus käynnistyy vuodenvaihteessa

Kankaanpään kaupungin talous- ja henkilöstöpalvelujen ulkoistus käynnistyy vuodenvaihteessa

Kankaanpään kaupunki päätti ulkoistaa kaupungin talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen tuotannon KuntaPro Oy:lle. KuntaPron järjestelmien tuotantokäyttö alkaa 1.1.2019. Palvelut tuotetaan KuntaPron uudessa Kankaanpään toimipisteessä.

Kankaanpään kaupungin talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen tuotannon ulkoistus tulee käytäntöön vuodenvaihteessa. Muutokset koskevat kaupungin organisaation lisäksi myös Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymää (PoSa), jolle kaupunki on tuottanut palvelut. Lisäksi valmistelussa ovat olleet mukana Siikaisten kunta, Jämijärven kunta ja Honkajoen kunta.

Syksyn aikana on valmistauduttu palvelutuotannon siirtoon eri toimenpitein. Valmisteluprojektissa on koulutettu henkilöstöä järjestelmien käyttöön sekä kehitetty kaupungin omia toimintaprosesseja. Muutosprosessin näkyvimpänä tapahtumana järjestettiin joulun alla koko kaupungin henkilöstölle suunnattu Kuka on KuntaPro? -päivä, jossa käytiin läpi muutoksia ja käytännön vaikutuksia kokonaisvaltaisesti.

– Yhteistyö KuntaPron kanssa on ollut luontevaa ja heiltä on tullut hyvät ohjeistukset muutosten läpiviemiseen. Uskon, että olemme hyvin valmistautuneita vuodenvaihteeseen. Tästä kuuluvat suuret kiitokset myös asiaan omistautuneelle henkilökunnallemme, kertoo kaupunginkamreeri Pekka Laiho.

Toimipiste Kankaanpäähän

Järjestelyn myötä varmistetaan myös se, ettei tuleva sote- ja maakuntauudistus vie osaltaan PoSalle tuotettavaa työtä Poriin. Työpaikkojen määrä säilyy tai jopa lisääntyy, sillä KuntaPro tuottaa palvelut Kankaanpäähän perustetussa uudessa toimipisteessä, joka toimii koko Pohjois-Satakuntaa palvelevana keskuksena. Tähän toimipisteeseen siirtyy kaupungin rahatoimiston henkilöstöstä seitsemän henkilöä.

 – Uuden toimipisteen merkitys KuntaProlle on erittäin tärkeä. Kankaanpäässä on vahvaa asiantuntemusta, jota voimme hyödyntää laajemminkin eri asiakkaiden hyväksi. Tämän päivän pilvipalveluiden maailmassa Kankaanpään toimipisteen kasvattaminen tulee varmasti kysymykseen tulevaisuudessa, kertoo asiakkuusjohtaja Tero Karinti KuntaPro Oy:stä.

Järjestelyllä varaudutaan tulevaisuuteen

Tuleva sote- ja maakuntauudistus toimi muutoksen keskeisenä vauhdittajana. Muutoksella haetaan parempaa toimintakykyä sekä säästöjä kaupungille.

– Talous- ja palkkahallinnon tietojärjestelmät vaativat jatkuvasti mittavia muutoksia ja uudistuksia, jotta ne pysyvät ajan tasalla muuttuvassa toimintaympäristössä. KuntaPro-yhteistyön myötä kaupungille ei koidu näistä lisäkustannuksia, sanoo kaupunginkamreeri Laiho.

Kaupungin sekä PoSan laskutustiedot muuttuvat 1.1.2019 alkaen. Uudet tiedot löytyvät verkkosivuilta: www.kankaanpaa.fi sekä www.eposa.fi

Lisätiedot:

Pekka Laiho, kaupunginkamreeri, Kankaanpään kaupunki

044 577 2241, pekka.laiho@kankaanpaa.fi

Tero Karinti, asiakkuusjohtaja, KuntaPro Oy

040 931 1550, tero.karinti@kuntapro.fi