Kankaanpään kaupunginkirjasto mukana Kirjastokino-kokeilussa

kirjastokino_uutinen

Kirjastokino on uusi valtakunnallinen suoratoistopalvelu, josta löytyy elokuvia ja tv-sarjoja maksutta kaikkien käyttöön. Se palvelee monia käyttäjäryhmiä perheen pienimmistä senioreihin ja katsottavaa löytyy niin draaman kuin dokumenttienkin ystäville. Palvelu on testikäytössä Satakirjastoilla 7.10.2019–31.3.2020. Kankaanpään kaupunginkirjasto on myös mukana testijaksolla.

Satakirjastot aloittavat Kirjastokinon puolen vuoden testikäytön maanantaina 7.10. Palvelussa on pääasiassa kirjastojen kokoelmia täydentäviä aineistoja, esimerkiksi kotimaisia elokuvia ja klassikoita, ruotsinkielisiä ohjelmia, harrastevideoita ja dokumentteja. Katsottavaa löytyy myös lapsille.

Kirjastokinon pilotointivaiheessa on mukana maanlaajuisesti yli 50 kirjastoa ja uusia halukkaita tulee jatkossa lisää. Nyt Kirjastokinosta löytyy yli 500 elokuvaa ja tuotevalikoima laajenee koko ajan. Osa sisällöstä on palvelussa pysyvästi ja osa vaihtuu jatkossa neljä kertaa vuodessa.

Helppo käyttää

Kirjastokinon käyttö on helppoa. Palvelu avautuu osoitteessa www.kirjastokino.fi. Siihen kirjaudutaan kirjastokortin tunnuksella ja 4-numeroisella tunnusluvulla eli pin-koodilla.

Aineistojen ikärajoista ei tarvitse huolehtia, sillä järjestelmä tunnistaa sisäänkirjautuneen iän. Tämän jälkeen esille tuleva videovalikoima on rajattomasti selailtavissa ja katsottavissa. Kirjastokino toimii kaikilla laitteilla ja alustoilla tietokoneilla, tableteilla ja puhelimilla.

Asiakkailta toivotaan palautetta

Kirjastokinosta toivotaan käyttäjiltä palautetta pilottivaiheen aikana. Palautetta voi lähettää osoitteeseen palaute.satakirjastot@pori.fi