Kankaanpään kaupunginmuseossa avautuva VIIVA-näyttely kertoo modernista arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Kankaanpäässä

Kaupunginmuseo VIIVA-näyttely

VIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää -näyttely Kankaanpään kaupunginmuseossa 22.6.2020-25.4.2021

 Rakennetun ympäristön toimivuus ja esteettinen laatu luovat käyttäjilleen viihtyisyyttä. Ne tekevät asuin- ja elinympäristöistä haluttuja ja luovat osaltaan hyvinvointia. Hyvä ympäristö synnyttää kiintymystä paikkaan, paikkakuntaan ja luo elinvoimaa. Kankaanpään kaupunginmuseossa avautuva näyttely ”VIIVA – suunniteltu, modernin arkkitehtuurin Kankaanpää” tuo esille ensi kertaa tässä laajuudessa kaupungin modernin arkkitehtuurin tarinaa 1930-luvulta tähän päivään.

Arkkitehtuuri ja kaupunkisuunnittelu luovat ympäristöllemme ja toiminnallemme rakennetut raamit, rajat ja kolmiulotteiset tilat. Kankaanpäässä on arvostettu hyvää suunnittelua. Kaupunkikuvaan ovat piirtäneet jälkensä useat merkittävät arkkitehdit lähtien Kaija ja Heikki Sirenistä ja Olli Kivisestä. VIIVA-näyttely esittelee rakennuksia, kaavasuunnitelmia, myös toteutumattomia visioita ja kertoo suunnittelijoista. Näyttelyn pääosassa ovat nimensä mukaisesti viiva ja siitä muodostuva muoto, joka syntyy koulutetun suunnittelijan ja laajan ammattiosaajien joukon tekemästä yhteistyöstä.

Kankaanpään kaupunki palkittiin SAFA-palkinnolla tasan 20-vuotta sitten ”pitkäjänteisestä ja esimerkillisestä toiminnasta esteettisesti korkealuokkaisen ja kestävän kehityksen mukaisen ympäristön hyväksi”. VIIVA-näyttely kannustaa elinympäristömme havainnointiin, näkemään modernin arkkitehtuurin eri vuosikymmenten piirteitä, pohtimaan suunnitellun ympäristömme laatua ja tulevaisuutta – koronan jälkeistä aikaa.

VIIVA-näyttelyn kokonaisuus syntyi museon ja asiantuntijoiden yhteistyönä.  Vahvimman panoksen kokonaisuuteen; syväluotauksen aihealueeseen ja aineistoihin antoi Kankaanpään kaupungin pitkäaikainen kaupunginarkkitehti, vuonna 2018 Otto-Iivari Meurman-palkinnolla palkittu vaikuttaja, tekniikan tohtori Maija Anttila.

 

KANKAANPÄÄN KAUPUNGINMUSEO

Museokatu 10, Niinisalo, www.kankaanpaa.fi/museo

avoinna: 1.6.-30.8.2020 klo 11-18, 31.8.2020-25.4.2020 la-su 12-16

 

Lisätietoja

Kati Vainio, museonjohtaja, tel. 044 577 2738, kati.vainio@kankaanpaa.fi

viiva näyttelyjuliste