Kankaanpään kaupunki on mukana Rasisminvastaisen viikon -kampanjassa

Kankaanpään kaupunki on mukana Rasisminvastaisen viikon -kampanjassa

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.24.3.2024. Kampanjaviikolla kaupungin kotouttamisohjaajat ovat järjestäneet toimintaa eri yhteistyötahojen kanssa.

Uusia harraste- ja liikuntaryhmiä

Kankaanpään kaupunki on tukenut osallistuvuutta monikulttuurisiin lasten ja nuorten harraste-ja liikuntaryhmiin yhteistyössä ”Harrasta Kankaanpään kouluissa”-mallin kanssa. Uusissa tällä viikolla alkaneissa harraste- ja liikuntaryhmissä kohtautetaan paikalliset suomalaiset lapset sekä nuoret maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten kanssa. Uusissa harraste- ja liikuntaryhmissä ohjaajina toimivat myös maahanmuuttajataustaiset ohjaajat, jossa he saavat kielen oppimisen tukea kohtauttamisen ansiosta ja lapset sekä nuoret kohtaavat myös omakielisyyttä ja saavat tukea suomen kielen taitoonsa. Lisätietoa Harrasta Kankaanpään kouluissa -kerhoista: Katri Anttinen, p. 040 3580803, katri.anttinen@kankaanpaa.fi

Nipsulaukku-ilta Postellissa 21.3.2024

Kankaanpään kaupunki järjestää nipsulaukku-illan, jota vietetään Kahvila-konditoria Postellissa torstaina 21.3.2024 kello 18, jossa kohtautetaan suomalaisia ja maahanmuuttajia yhteisen kahvittelun ja käsityöaskartelun merkeissä. Ohjaajana toimii maahanmuuttaja taustainen henkilö, tilaisuudessa puhutaan suomea, venäjää ja englantia. Kurssin hinta on 20 e ja sisältää materiaalit ja kahvituksen. Ilmoittautumiset 045 112 0211. Huom. tarvikkeita riittää 20:lle ensimmäiselle.

Oppilaitokset on haastettu mukaan

Kankaanpään kaupunki on haastanut Kankaanpään alueen oppilaitoksia toimimaan rasisminvastaisen viikon vuoden 2024 teemalla esim. oppituntimateriaalin ”miten puutun rasismiin” -käytöllä esim. kuvaamataidon tunneilla, äidinkielen tunneilla, aamunavauksessa tms. oppitunnilla.