Kankaanpään kirjastojen omatoimikäytöstä toiveita verkkokyselyn kautta

Kankaanpään kirjastojen omatoimikäytöstä toiveita verkkokyselyn kautta

Kankaanpään pääkirjastossa ja Honkajoen kirjastossa kirjastokortin omistavien käyttäjien on jo lähitulevaisuudessa mahdollista käyttää kirjastoa omatoimisesti nykyisten palveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikäytön on tarkoitus alkaa syyskuussa 2022.

Omatoimikyselyssä kartoitetaan palveluiden suunnittelua varten asiakkaiden toiveita omatoimikirjastoon liittyen. Kysely on avoinna 7.8.2022 asti. Kaikkien kyselyyn osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken kirjastot arpovat kirjapalkintoja. Kyselyyn pääsee kirjaston verkkosivuilla osoitteessa www.kirjasto.kankaanpaa.fi

Omatoimikäytön avulla aukioloa voidaan laajentaa ja tällä keinoin tarjota kuntalaisille paremmat ja joustavammat mahdollisuudet käyttää kirjaston tarjoamia aineistoja ja tiloja. Kirjaston saavutettavuus lisääntyy, palvelu paranee ja tilojen sekä kokoelmien käyttö tehostuu. Omatoimikäytön avulla saadaan joustavuutta kirjastoasiointiin ja kirjastotilat tehokkaaseen käyttöön, esimerkiksi omatoimiseen opiskeluun, työskentelyyn sekä yhteisölliseksi kokoontumispaikaksi.

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan kirjaston ulko-oven vieressä olevalla lukijalaitteella. Lukijaan laitetaan kirjastokortti ja näppäillään tunnusluku eli PIN-koodi, jolloin oven lukitus aukeaa. Omatoimiaikana paikalla ei ole henkilökuntaa, vaan palautus ja lainaus tapahtuu ainoastaan automaateilla.

Lounais-Suomen AVI myönsi molemmille kirjastoille valtionavustusta omatoimikirjaston kehittämiseen.  Omatoimilaitteistot kirjastoille on toimittanut ja asentanut Lyngsoe Systems Oy.

Vastaa tästä omatoimikäytön kyselyyn

 

Lisätiedot:

Marjut Tiisala, kirjastotoimenjohtaja, Kankaanpään kaupunki, puh. 044 577 2422, marjut.tiisala@kankaanpaa.fi