Kankaanpään kouluihin maskisuositus 3. luokalta alkaen

Kankaanpään kouluihin maskisuositus 3. luokalta alkaen

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on kokoontunut 17.12. ja tehnyt tarkennuksia alueellisiin koronaohjeistuksiin mm. maskin käyttöön liittyen. Satakunta on edelleen leviämisalue ja täyttää hallituksen antamista leviämisvaiheen kriteereistä 7/7.

Satakunnassa on voimassa laaja maskisuositus, joka koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja.  Maskisuositus koskee kaikkia 10 vuotta täyttäneitä. ATTR:n ohjeistuksen perusteella Kankaanpään kaupungin kouluissa suositellaan maskin käyttöä kaikille oppilaille 3. luokasta ylöspäin 21.12. alkaen. Lisäksi oppilaitosten rehtorit voivat yhteistyössä tartuntatautiviranomaisten kanssa suositella maskin käyttöä myös 1.–2. luokan oppilaille, mikäli koulussa on todettu useampia tartuntoja viikon aikana. Näin pyritään välttämään etäopetuksen tarvetta.

Myös varhaiskasvatuksen yksiköissä tulee noudattaa voimassa olevia suojainvarotoimia henkilökunnan osalta. Varhaiskasvatuksen yksiköissä sekä lasten että henkilökunnan saamat tartunnat tulevat useimmin aikuisilta.

Kaikkien oppilaitosten opetus pyritään toteuttamaan lähiopetuksessa. Altistumistilanteiden niin vaatiessa, voidaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti käyttää etäopetusta. Etäopetusjaksot pyritään kuitenkin rajaamaan niin lyhyiksi kuin mahdollista.

Kankaanpään kaupunki otti koronapassin käyttöön uimahallissa sekä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa 11.12.2021 alkaen. Rajoitus on voimassa 31.12. asti. Liikuntatilojen seurakäytön osalta jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi.

 

Lisätiedot:

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Heikki Kiviniemi, sivistysjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2441, heikki.kiviniemi@kankaanpaa.fi

Uimahallin käyttöä koskevat tiedustelut: Liikuntakeskuksen neuvonta 044 577 2680