Kankaanpäässä hiihdetään älyladulla

hiihtäjiä älyladulla

Kankaanpään kaupungin urheilukeskuksessa sijaitseva suosittu tykkilumilatu on saanut modernin ja älykkään led-teknologiaa hyödyntävän valaistuksen. Uudistetulla valaistuksella saadaan huomattavasti paremman valonlaadun lisäksi myös merkittävä energiansäästö sekä lisätään ladunkäyttäjien turvallisuutta.  

Noin 1,5 kilometrin matkalle on asennettu yhteensä 55 valaisinta, joiden teho muuttuu vuorokauden ja valon tarpeen mukaan. Teknologian avulla onnistuu myös valon tehon säätäminen käyttäjien mukaan. Älyladulle on otettu käyttöön Strava-sovellusta hyödyntävä älykäs ajanottojärjestelmä, jonka ansiosta ladulla hiihdetyt ajat kirjautuvat myös älyladun verkkosivuille www.alylatu.fi.


Hyvinvointia digitalisaatiota rohkeasti hyödyntäen

Kankaanpään kaupunki kumppaneineen haluaa olla edelläkävijä uusien teknologioiden valjastamisessa asukkaidensa käyttöön.

– Älylatuhanke tukee Kankaanpään uutta kaupunkistrategiaa, jonka kärkiteemoja ovat äly, taide ja hyvinvointi. Se on osa isompaa koko liikuntakeskuksen käsittävää peruskorjaus- ja kehittämiskokonaisuutta, kaupunginjohtaja Mika Hatanpää selventää.

Keskeisenä kumppanina hankkeessa on älyvalaistuksen suunnitellut ja asentanut Vatajankosken Sähkö. Osittain kaupungin omistaman yhtiön tavoitteena on olla Suomen älykkäin energiayhtiö. Älykkäästi ohjattavissa oleva tehokas LED-valo tuo arviolta 80 prosentin kustannussäästön.

– Tulevaisuudessa tällä energiaa säästävällä teknologialla voidaan valaista myös kävelytiet, kadut ja tiet. Älylatu tarjoaa meille LED-valon hyödyntämiseen merkittävän referenssin, toteaa Vatajankosken Sähkön toimitusjohtaja Petri Paajanen.

Hyvän lumitilanteen ansiosta älylatu on ollut hiihtokunnossa jo jonkin aikaa. Älyladun virallisia avajaisia vietetään Kankaanpään Urheilijoiden järjestämän 24 tunnin hiihdon yhteydessä perjantaina 2. helmikuuta.

 

Lisätiedot:

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki
044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Petri Paajanen, toimitusjohtaja, Vatajankosken Sähkö
044 578 2275, petri.paajanen@vatajankoski.fi