Kankaanpäässä Lasten Vaalit europarlamenttivaalien yhteydessä

lasten vaali logo

Lapset pääsevät äänestämään lasten omissa vaaleissa europarlamenttivaalien yhteydessä ympäri Suomen. Kankaanpää on yksi mukana olevista kaupungeista.

Suomen Nuorkauppakamarit ry, Porin kaupunki ja Kuntaliitto ovat koonneet valtakunnallisen ehdokasasettelun, jossa fiktiiviset eläinhahmot kilpailevat lasten äänistä päästäkseen matkalle Eurooppaan. Lasten vaalien äänestyspisteitä löytyy eurovaalien aikana ympäri maata, aina Hangosta Rovaniemelle saakka. Kaikkiaan äänestyspaikkoja on 140. Pohjois-Satakunnassa lapset voivat äänestää Kankaanpään lisäksi myös Karviassa ja Honkajoella.

Lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Kaikkien paikkakuntien lasten vaalien tulokset lasketaan yhteen ja voittaja julkistetaan varsinaista vaalipäivää seuraavalla viikolla. Voittavan hahmon terveiset viedään myös Euroopan parlamenttiin valittaville Suomen edustajille.

Suomen Nuorkauppakamareiden tavoitteena on tarjota lapsille kokemus äänestämisestä ja samalla myös aktivoida heidän vanhempansa käyttämään ääntään EU-vaaleissa. Tällä tavoitteella myös Kankaanpään kaupunki lähti kampanjaan mukaan: – Toivomme, että Lasten Vaalit tuovat lisää väkeä vaaliuurnille vaikka kankaanpääläiset toki ovat tunnetusti aktiivisia äänestäjiä, kertoo kaupungin hallinto- ja henkilöstöjohtaja Anna Vanhahonko. – Hienoa, että saamme myös samalla tarjota lapsille uudenlaisen kokemuksen.

– Leikkimielisen vaalin kautta on tarkoitus luoda pienille äänestäjille positiivinen tunnejälki vaaleista ja äänestämisestä ja sitä kautta lisätä myös lasten tietoa oikeudestamme äänestää ja vaikuttaa yhteisiin asioihin. Olen iloinen, että Kankaanpäässä, Karviassa ja Honkajoella vaaleihin lähdettiin innostuneesti mukaan, sanoo Leena Luoma Kankaanpään Nuorkauppakamarista.

Kankaanpäässä lapset voivat äänestää vanhempiensa kanssa sekä ennakkoäänestyksen yhteydessä 15.–21.5. että varsinaisena vaalipäivänä 26.5. virallisten äänestyspaikkojen yhteydessä.

Katso lasten vaalien ehdokasasettelu alta sekä lisätietoja osoitteesta: www.lastenvaalit.fi

Lisätiedot:

Leena Luoma, projektipäällikkö, Kankaanpään Nuorkauppakamari ry

050 574 4484, leena.luoma@jci.fi

Anna Vanhahonko, hallinto- ja henkilöstöjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2213, anna.vanhahonko@kankaanpaa.fi

Lasten_vaalien_ehdokkaat