Kaupunki luottaa toimiviin yhteyksiin – Hörhiäisviikkokin järjestetään verkkotapahtumana

kankaanpääsali

Kankaanpään kaupunki mukauttaa tapahtumatuotantoaan ajan oloon sopivaksi. Aiemmin keväällä tiedotettiin valtakunnallisen nuorisoteatteritapahtuma Ramppikuumeen järjestämisestä virtuaalisena, nyt myös perinteinen Hörhiäisviikko siirtyy toteuttavaksi verkon välityksellä.

Vuoden 2020 Hörhiäisviikko järjestetään syyskuussa virtuaalisen Ramppikuume-tapahtuman jälkeen viikolla 38. Viikko päättyy Kankaanpää-päivään.

Verkon välityksellä pääosin Kankaanpääsalista käsin lähetettävä Hörhiäisviikko tulee sisältämään perinteisen tapahtuman tapaan musiikkia, kulttuuria, historiaa, liikuntaa ja hyvinvointia.

– Ohjelmassa on tietysti Hörhiäisyö, johon pääsee osallistumaan omalta kotisohvalta, sanoo kaupungin kulttuuri- ja nuorisokoordinaattori Ullamarja Kontiainen. – Vuoden Hörhiäisen valinta kuuluu myös illan ohjelmaan.

Uudenlainen toteutus mahdollistaa laajemman yleisön

Hörhiäisviikon ideoinnissa on löytynyt monia uusia näkökulmia tapahtuman mahdollisuuksiin.

– Suunnitelmana on koota ohjelmaan monipuolisia sisältöjä eri kohderyhmät huomioon ottaen, sanoo Kontiainen. Yhteistyötä mietitään päiväkotien, koulujen ja palvelukotien kanssa. – Ohjelmassa tulee olemaan esimerkiksi lapsille suunnattua ohjelmaa aamupäivisin ja iäkkäämpiä kiinnostavaa ohjelmaa iltapäivällä, Kontiainen jatkaa.

– Toteutuksen suhteen meillä on hyvät lähtökohdat niin Ramppikuumeen kuin Hörhiäisviikon tapahtuman osalta, kehuu Kontiainen. – Kaupungilla on ammatti-ihminen omasta takaa sekä omat laitteet ja hyvät puitteet valmiina.

Verkon välityksellä tehtävä toteutus luo uusia mahdollisuuksia myös kaupungin näkyvyyden kannalta. – Verkossa toteuttavassa tapahtumassa periaatteessa kuka tahansa voi seurata ohjelmaa, sanoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna. – Tämä tuo aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tapahtuman hyödyntämiselle kaupungin tunnettuuden lisäämisessä.

Luottamushenkilöt luottavat myös etäyhteyksiin

Kankaanpään kaupunginvaltuusto kokousti historiansa ensimmäistä kertaa etäyhteyksien välityksellä toukokuussa. Kokous, jossa päätettiin mm. kuntaliitoksen Honkajoen kunnan kanssa, sujui hyvien etäkäteisvalmistelujen sekä toimivien yhteyksien ansiosta hienosti.

Kaupunginvaltuuston kesäkuun kokous on päätetty pitää perinteisen torikokouksen sijaan etänä. Kokous järjestetään maanantaina 15.6. klo 18 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä kaupungin Youtube-kanavalta.

Myös muut kaupungin luottamustoimielimet kokoontuvat pääsääntöisesti etäyhteyksien välityksellä.

Lisätiedot:

Tapahtumien osalta

Ullamarja Kontiainen, kulttuuri- ja nuorisokoordinaattori, Kankaanpään kaupunki

044 577 2691, ullamarja.kontiainen@kankaanpaa.fi

Johanna Luotolinna, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kankaanpään kaupunki

044 577 2212, johanna.luotolinna@kankaanpaa.fi

Kaupunginvaltuuston kokoukset

 Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi