Korona-altistumisia Keskustan ja Pohjanlinnan kouluissa

kasvomaski

PoSan tartuntatautiviranomaiset saivat perjantai-iltana 13.8. tiedon koronatartunnoista Keskustan ja Pohjanlinnan kouluissa. Koulujen tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Tartunnat eivät ole peräisin koulusta. Molempien koulujen tartunnan saaneet kaksi oppilasta ovat olleet koulussa tartuttavuusaikana keskiviikkona 11.8. ja torstaina 12.8. Kahden luokan oppilaat ja opettajat katsotaan altistuneiksi.

Opettajat ovat soittaneet kaikkien altistuneiden koteihin ja tiedottaneet asiasta oppilaita ja huoltajia. Tartunnanjäljitys on käynnissä ja altistuneita parhaillaan kontaktoidaan. Altistuneiden määrä tarkentuu huomiseksi.

Kaikki altistuneet asetetaan 10 päiväksi karanteeniin altistumispäivästä 11.8. laskien. Tartunnanjäljittäjät ovat yhteydessä altistuneisiin tänään tai viimeistään huomisen päivän aikana. Kaikki karanteeniin asetetut tullaan testaamaan kahdesti: ensinäyte huomenna ja toinen näyte 6-7. päivänä altistumisesta.

Koulu järjestää karanteeniin määrätyille oppilaille etäopetuksen. Muiden oppilaiden ja henkilökunnan osalta koulutyö jatkuu normaalisti, mutta testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Maskin käyttöä suositellaan laajasti, turvaetäisyyksiä pyritään noudattamaan, ryhmät pidetään erillään, samoin hygieniaohjeita noudatetaan tarkasti ja siivousta tehostetaan.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

PoSa tiedottaa asiasta maanantaina 16.8 lisää, kun ensinäytteistä saadaan vastaukset.

Kankaanpää 14.8.21