Koronapassin käyttö Kankaanpään kaupungin palveluissa 11.12. alkaen

Koronapassin käyttö Kankaanpään kaupungin palveluissa 11.12. alkaen

Kankaanpään kaupunki ottaa koronapassin käyttöön uimahallissa sekä yli 20 henkilön yleisötilaisuuksissa 11.12.2021 alkaen.

Passin käyttöönotto perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätökseen kieltää Satakunnan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoitus on voimassa 31. joulukuuta asti.

Tartuntalain pykälään 58 d perustuva päätös yleisölle avoimien tilojen käytön edellytyksistä koskee laajasti erilaisia urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä asiakas- ja yleisötiloja asiakasmäärästä riippumatta. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotila.

Toiminnanharjoittajat voivat välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia, minkä takia kaupungin tiloissa otetaan koronapassi käyttöön 11. joulukuuta alkaen. Kaupunginmuseossa passia ei vaadita eikä kuntosaleilla yleisillä vuoroilla.

”Kankaanpään kaupunki haluaa toimia vastuullisesti ja ottaa koronapassin käyttöön, näin palvelut voidaan pitää auki normaalisti. Samalla kannamme vastuumme, jotta koronatilanne saadaan hallintaan”, kertoo kaupunginjohtaja Mika Hatanpää.

AVIn päätöksen perusteella koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia, kuten kirjastossa ja nuorisotiloissa. Sitä kuitenkin edellytetään, mikäli tiloissa järjestetään yli 20 hengen yleisötilaisuuksia. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta.

Tilojen käyttöä koskeva määräys koskee myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Päätös ei estä harrastamista, vaan toimintaa voi edelleen jatkaa terveysturvallisuustoimia lisäämällä, kuten rajoittamalla vanhempien oleskelua lasten harrastustiloissa.

Uimahallin osalta koronapassi tarkastetaan kassalla. Passin lisäksi asiakkaan tulee ottaa henkilöllisyystodistus mukaan. Seurakäytön osalta jokaisen seuran velvollisuus on huolehtia, että heidän vuoroilleen saapuvilla toimijoilla ja yli 16-vuotiailla harrastajilla on koronapassi.

Lisätiedot:

Mika Hatanpää, kaupunginjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2210, mika.hatanpaa@kankaanpaa.fi

Heikki Kiviniemi, sivistysjohtaja, Kankaanpään kaupunki

044 577 2441, heikki.kiviniemi@kankaanpaa.fi

Uimahallin käyttöä koskevat tiedustelut: Liikuntakeskuksen neuvonta 044 577 2680

 

Kuva: Martti Tikka / Kuvaseura Pikseli