Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin markkinointivideo menestyi maailmalla

geopark mainosvideo kuvakaappaus

UNESCO Global Geoparks -verkosto järjesti ensimmäistä kertaa mainoselokuvakilpailun maailman Geoparkien keskuudessa. Kilpailuun osallistui lähes 80 elokuvaa, joista 62 hyväksyttiin jatkoon. Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin markkinointivideo ”In a blink of an eye” saavutti kolmannen sijan tiukassa kilpailussa.

In a blink of an eye -mainosvideo kuvattiin kesällä 2020. Tuotannosta vastasi Parrikaadi Productions, ja kuvauksiin osallistui iso joukko Geopark-alueen yrittäjiä ja yksityishenkilöitä. Videota kuvattiin eri puolilla Geoparkia, luontokohteissa, yrityksissä ja myös hienoissa kulttuurikohteissa.

– Upean luonnon ja arvokkaiden geokohteiden lisäksi halusimme nostaa esiin paikallisia ihmisiä ja heidän kättensä jälkiä, näyttää, että meillä osataan ja ollaan ylpeitä siitä. Parrikaadi Productions tavoitti idean täydellisesti ja liikutuimme kaikki, kun näimme videon ensimmäistä kertaa, kiittelee Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin toiminnanjohtaja Terttu Hermansson.

Video julkaistiin lokakuun alussa 2020, ja se saavutti heti suuren suosion. Vuoden kuluttua julkaisemisesta sitä oli katsottu jo 10 000 kertaa.

Geopark-mainoselokuvien kilpailu, 1st Global Geopark Network Film Festival for the best Geopark promotional video, avattiin kilpailijoille jo alkuvuodesta 2021, ja se huipentui 16. joulukuuta 2021 Etelä-Koreasta digitaalisena järjestetyn kansainvälisen Geopark-konferenssin loppuseremoniaan, jossa julkistettiin kilpailun voittajat.

Geopark-mainoselokuvakilpailun voitti Orígens UNESCO Global Geopark Espanjasta, Longyan UNESCO Global Geopark Kiinasta oli toinen. Vasta vuoden verran virallisena UNESCO Global Geoparkina toiminut Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark sai kolmannella sijalla myös hienosti julkisuutta. Filmi toi samalla näkyvyyttä myös Suomelle nyt jo kolmen, kohta neljän, UNESCO Global Geoparkin kotimaana.

Voittaneet videot kuvaavat Geoparkiensa elämää monipuolisesti ja koskettavasti, ja raati kiitteli niiden sisältöä ja toteutusta. Raatiin kuuluivat elokuvaaja, dokumenttielokuvaohjaaja Nicolas Eprendre Ranskasta, geotieteiden viestinnän professori Iain Stewart Iso-Britanniasta, ohjaaja Li Zhang Kiinasta sekä tuottaja, johtaja Tidi von Tiedemann Saksasta.

Kisavideot löytyvät täältä:

https://filmfest.globalgeoparksnetwork.org/videoscomp

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geoparkin filmi löytyy myös Geoparkin Youtube-kanavalta: https://youtu.be/DCk27B5YqEU

Video toteutettiin Euroopan maaseuturahaston tuella Kestävää kehitystä Geoparkissa -hankkeessa.

Lisätietoja:

Terttu Hermansson, LH Geopark, toiminnanjohtaja p. 040 6757 363, terttu.hermansson@lhgeopark.fi

Laura Koivumäki, LH Geopark, projektipäällikkö, p. 044 7588 826, laura.koivumaki@lhgeopark.fi

Joonas Lehtinen, Parrikaadi Productions, p. 040 8674 946, joonas.lehtinen@parrikaadi.com