Myötätuulen viesti tuotiin Kankaanpäähän

Myötätuulen viesti tuotiin Kankaanpäähän

Satakunnan kehitysvammaiset ovat tuoneet 1992 lähtien 7 Myötätuulen viestiä satakuntalaisiin kuntiin muistuttaakseen kuntien päättäjiä, että vammaiset ovat ensisijaisesti yhdenvertaisia kuntalaisia ja kansalaisia. Viimeksi viesti tuotiin Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi 2017 kaikkiin satakuntalaisiin kuntiin.

Tänä vuonna viesti tuodaan 7 satakuntalaiseen kuntaan, joissa on kehitysvammaisten oman kansalaisjärjestön Me Itse ry:n Satakunnan meikäläisten paikallisryhmä. Viestipäivinä järjestetään pieniä paikallisia liikunta- ja kulttuuripajatapahtumia yhteistyökumppanien kanssa sekä tuodaan viestipaketit kaupungin johdolle.

Myötätuulen viesti saapui Kankaanpäähän tänään maanantaina 2.9. ja sen vastaanotti kaupunginjohtaja Mika Hatanpää. Viestipaketin sisältö on osoitettu kuntapäättäjille, sosiaalitoimelle sekä kulttuuri- ja sivistystoimelle. Viestissä tuodaan esille vammaisten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden merkityksiä sekä erityisesti taide- ja kulttuuritoiminnan avulla tapahtuvaa kansalaistoimintaa, joista Satakunnassa on erityisen paljon hyviä toimintamalleja sekä esimerkkejä vaikka muille maille jakaa.

Kiertueesta kuvataan dokumenttia, joka julkaistaan verkkosivulla: http://www.meka.tv/viesti/. Lisätietoa löytyy myös Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/myotatuulenviesti/