Nuorisotyön viikolla nostetaan esille nuorisoalan tekemää työtä

Nuorisotyön viikolla nostetaan esille nuorisoalan tekemää työtä

Nuorisotyön viikkoa vietetään 11-17.10.2021. Viikolla nostetaan esille nuorisoalan tekemää työtä, jonka tarve on korostunut entisestään korona-aikana – jokainen syrjäytynyt nuori maksaa miljoonan.

”Nuorisotyö on ainoa sektori, joka asettaa nuoren keskelle ja kaiken muun edelle. Nuorisotyötä tekevät ammattilaiset ja vapaaehtoiset kunnissa, järjestöissä ja seurakunnissa ovat niitä rinnalla kulkijoita ja turvallisia aikuisia, jotka tekevät kaikkensa, jotta nuori voisi luottaa itseensä, toisiin ihmisiin ja siihen, että yhteiskunta on myös häntä varten. He vääntävät nuorten oikeuksien puolesta silloin, kun nuori ei itse jaksa, pysty tai vielä osaa. He ovat kiinnostuneita nuorista silloinkin, kun näitä itseään ei kiinnosta oikein mikään. He näkevät nuoret yksilöinä, mutta myös omana erityisenä väestöryhmänään, joka tarvitsee yhteiskunnalta erityistä huomiota.”

Lue Allianssin toiminnanjohtajan Anna Munsterhjelmin kirjoitus kokonaisuudessaan: Mitä meille jää, jos nuorilta ja nuorisotyöstä leikataan?