Osaatko varautua poikkeustilanteisiin? ─ Uudet ilmiöt tutuksi Kankaanpään kirjaston tapahtumassa 2.6.2022

Osaatko varautua poikkeustilanteisiin? ─ Uudet ilmiöt tutuksi Kankaanpään kirjaston tapahtumassa 2.6.2022

Kankaanpään kaupunginkirjasto järjestää yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston/AKE Uudet ilmiöt tutuksi kirjastossa -hankkeen sekä Kankaanpään Seudun Marttojen kanssa kotitalouksien varautumiseen liittyvän tilaisuuden Kankaanpääsalissa (Kangasmoisionkatu 1) torstaina 2.6.2022 klo 17.30.

Tilaisuus sisältää puhetta ja keskustelua kotitalouksien varautumisen perusasioista, mm. miten pitkittyneeseen sähkökatkoon tai vedenjakeluhäiriöön olisi hyvä varautua. Tapahtuman vetää Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön 72 tuntia -varautumiskouluttajakoulutuksen käynyt Anu Salonsaari.

Kotivaran merkityksestä on puhuttu vuosikymmeniä, mutta koronapandemian ja muiden kriisien myötä varautuminen on alkanut kiinnostaa selvästi enemmän. Kansalaistoiminta on oleellinen osa kokonaisturvallisuutta. Nyt Kankaanpään kirjasto on tarttunut aiheeseen ja järjestää tapahtuman, johon kaikki ovat tervetulleita keskustelemaan varautumisesta asiantuntijan johdolla.

Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.  Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi vettä, ruokaa ja lääkkeitä. On myös tärkeää tuntea varautumisen perusteet eli tietää esimerkiksi, mistä saa oikeaa tietoa häiriötilanteessa ja miten pärjätä kylmenevässä asunnossa.

Tapahtuma on tuotettu Uudet ilmiöt tutuksi kirjastossa -projektissa, joka on osa Turun kaupunginkirjaston vastuulla olevaa alueellista kehittämistoimintaa. Turun AKE-alueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen ja Satakunnan kunnat.

– Toivomme että tapahtuman aihe houkuttaa kirjastoon yleisöä, joka ei ehkä ole tottunut osallistumaan kirjastossa järjestettäviin tapahtumiin. Haluamme projektin avulla osoittaa, miten mielenkiintoista sisältöä omassa lähikirjastossa on tarjolla, valottavat projektin koordinaattori Selina Raunio Turun AKEsta sekä Kankaanpään kaupungin kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala.

 

Lisätiedot:

Kankaanpään kaupunginkirjasto, kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisala, p. 044 577 2422.

Uudet ilmiöt tutuksi kirjastossa -projekti, projektikoordinaattori Selina Raunio, Turun kaupunki p. 044 907 4340