Petäjä-opisto tiedottaa maksupalautuksista ja keskeytyneistä kursseista

kuvataidetyö

Petäjä-opiston maksupalautus haettavaksi

Petäjä-opisto valmistautuu tänäkin keväänä palauttamaan osan kurssimaksuista. Tämä koskee kursseja, jotka jouduttiin keskeyttämään keväällä tai joita ei voitu koronarajoitusten vuoksi ollenkaan käynnistää. Palautusta haetaan opiston nettisivulta löytyvällä lomakkeella tai ilmoittamalla tietonsa opiston toimistoon 11.6. mennessä.

Palautus koko vuoden kestävästä kurssista on puolet sen kurssimaksusta. Palautuksia ei tehdä syyskauden keskeytyksestä, etäopetukseen siirtyneistä eikä rajoitusten päätyttyä uudelleen käynnistetyistä kursseista. Palautus on työmäärältään siksi suuri, ettei myöhässä tulleita hakemuksia voida valitettavasti huomioida.

Petäjä-opiston apulaisrehtori Olli Ruohomäki kertoo, että palautusasia tuli ajankohtaiseksi, kun aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeytys sisätiloissa jatkuu Satakunnassa 16.5. ja Pirkanmaalla 9.5. saakka. Kevät on silloin jo niin pitkällä, ettei kursseja ole tarkoituksenmukaista enää käynnistää uudelleen.

Lasten kurssit ovat onneksi voineet toimia Satakunnassa koko ajan ja Pirkanmaallakin ne käynnistettiin heti uudelleen rajoituksen päätyttyä. Lasten kesäkurssit voidaan myös pitää ja muutama aikuisten ryhmä voi toimia ulkotiloissa. Etäopetukseen siirtyneet kurssit viedään loppuun asti etäopetuksena.

Hallituksen exit-suunnitelmassa aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa voi jatkua lähiopetuksena vasta kesän jälkeen. Opistossa onkin jo alettu suunnitella ensi kauden kurssitarjontaa. Ilmoittautuminen syksyn kursseille alkaa 13.8. Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja käsityökoulu aloittavat 16.8. ja normaalit opistokurssit 6.9.

Petäjä-opisto ei käynnistä keskeytyneitä kursseja

Petäjä-opisto ei enää käynnistä koronarajoitusten vuoksi kevätkaudella keskeytyneitä kursseja. Päätökseen vaikutti hallituksen exit-suunnitelma, minkä mukaan aikuisten harrastustoiminta voi jatkua sisätiloissa vasta kesän jälkeen. Lisäksi alueellisten koronanyrkkien suositukset aikuisten kansalaisopistotoiminnan keskeytysten jatkumisesta Satakunnassa 16.5. ja Pirkanmaalla 9.5. saakka.

– Kevät on jo niin pitkällä, ettei keskeytyksissä olleita kursseja ole enää tarkoituksenmukaista käynnistää uudelleen, kertoo apulaisrehtori Olli Ruohomäki. Rajoitusten päättyminen edes nyt tiedossa oleviin päivämääriin ei myöskään ole varmaa. On jo aika keskittyä syksyn kurssitarjonnan suunnitteluun.

Kansalaisopiston toiminta ei kuitenkaan ole ollut kokonaan pysähdyksissä. Alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille järjestetyt kurssit toimivat kaikissa kunnissa, muutamat kurssit ovat jatkuneet etäopetuksena ja joku aikuisten ryhmä suunnittelee kokoontuvansa ulkotiloissa, mikä on Satakunnan puolella sallittua turvaohjeita tarkasti noudattaen. Käynnissä olevia kursseja viedään loppuun tarvittaessa kesäkuunkin puolella.

Tämän hetken tilanne tartuntamäärien lasku ja rokotuskattavuuden nousu herättävät toiveita paremmasta syksystä. Haluammekin toivottaa kaikki kurssilaiset takaisin opiston ryhmiin ja ihmisten ilmoille. Tuttujen tapaamista, yhdessä harrastamista ja opiskelua olemme kaikki kaivanneet.

Lisätietoja: Olli Ruohomäki, apulaisrehtori, Petäjä-opisto puh. 044 5800 522

Linkki Petäjä-opiston nettisivulle: sasky.fi/petaja

Linkki kurssimaksun palautuksen hakulomakkeeseen: https://link.webropolsurveys.com/S/6A3BC7E44E51A411