PoSa:n tiedote koronatapauksista ja altistumisista Kankaanpään kouluilla

korona kuvituskuva

Tiedote 17.8.2021

Viimeisimmät vastaukset sunnuntaina 15.8. otetuista seulontatesteistä valmistuivat maanantai-iltana.

Pohjanlinnan ja Keskustan koulujen yhteensä alle viidellä oppilaalla on todettu Covid19-infektio. Tämän takia kokonaisia luokkia, yksittäisiä oppilaita ja opettajia on jouduttu asettamaan karanteeniin. Tartunnanjäljittäjät ovat työskennelleet aktiivisesti tilanteen kokonaiskuvan hallitsemiseksi ja infektion leviämisen estämiseksi.

Karanteeniin asetettujen luokkien kaikki oppilaat ohjattiin ns. ensinäytteille. Näistä tutkimuksista on saatu tulokset, eikä uusia positiivisia vastauksia ole tullut. Kyse on siis oireettomista oppilaista ja myös opettajista. Viime viikon lopulla tulleiden tapausten ilmaannuttua on sovittu, että uusien karanteenisääntöjen mukaan on mahdollista testata kuudennen karanteenipäivän kohdalla oireettomat, ja karanteenia on mahdollisuus lyhentää, jos vastaus on negatiivinen.

Tilanteesta on keskusteltu uudelleen Satasairaalan infektioyksikön kanssa. Koska altistuneita oppilaita on paljon, ensinäytteistä ja kuudennen päivän näytteistä ja
mahdollisesta karanteenin lyhentämisestä luovutaan. Hyöty karanteenin lyhentämisestä muutamalla päivällä jää suhteessa pieneksi. Tällä hetkellä sekä koronanäytteenotto että tartunnanjäljitys ovat ruuhkaiset.

Oppilaille tehdään karanteenimääräys heti 10 vuorokauden karanteeniajalle ilman ns. exit-näytteitä. Sen sijaan työssäkäyvät, eli opettajat ja muilla työpaikoilla työskentelevät aikuiset, testataan kuudentena päivänä altistumisesta. Heidän kohdallaan voidaan soveltaa uutta karanteenikäytäntöä.
Kaikki oireiset testataan aina eli vähänkin oireilevien on syytä hakeutua testeihin
viiveettä.

PoSa tiedottaa jälleen tarpeen mukaan tilanteesta.