PoSan tiedote: Pohjanlinnan koulu etäopetukseen 19.8.-3.9.

korona kuvituskuva

18.8.2021

Kankaanpään Pohjanlinnan koululla on todettu viime päivinä koronatapauksia, kuitenkin alle 5 tapausta. Mahdollisia altistuneita on iso joukko ja lähikontaktissa olleita selvitetään paraikaa PoSan tartunnanjäljittäjien toimesta. Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, koska kyseessä on suuri määrä ihmisiä: oppilaita lukuisista eri luokista sekä koulun henkilökuntaa. Lisäksi Kankaanpäässä on joukkoaltistumisia
muuallakin samaan aikaan.

Tiedotusta perheisiin jaetaan ensisijaisesti Wilman kautta.

Opetuksen järjestäminen koulussa on vaikeutunut, koska tilanne koskee useita luokkia ja oppilaita on nyt ollut sekä lähi- että etäopetuksessa. Tämä sekä tartunnanjäljityksen vaikeutuminen ovat tuoneet niin isoja haasteita, että hyvän opetuksen toteutumiseksi ja tartuntaketjujen katkaisemiseksi on päädytty tänään siirtämään Pohjanlinnan koulun opetus etäopetukseen ajalla 19.8.-3.9. Erityisen tuen oppilaat voivat jatkaa lähiopetuksessa, mikäli heitä ei ole asetettu karanteeniin.

Koronavirustartunnat liittyvät Kankaanpäässä viime päivinä havaittuihin kahteen tartuntaketjuun. Tartunnat eivät ole tulleet koulussa, vaan muissa kontakteissa. Yleisesti, kouluissa ei ole havaittu koronaviruksen herkkää leviämistä, tartunnat ovat lähes aina tulleet vapaa-ajalla, muussa ympäristössä.

Koronarokotukset jatkuvat etäkouluaikanakin. On suositeltavaa, että oireettomat 12 vuotta täyttäneet, joita ei ole määrätty karanteeniin, edelleen hakeutuvat aktiivisesti rokotuksiin. Aiemmin varatut rokotusajat ja rokotustapahtumat ovat voimassa. Estyneiden on tärkeä muistaa perua aikansa.

Tartuntatautiviranomaiset

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä