Tapalan peruspalvelukeskuksen remontin toinen vaihe käyntiin

pääterveysaseman kyltti

Tapalan peruspalvelukeskuksen peruskorjaus- ja laajennushankkeen toinen vaihe käynnistyi 1.10.2020 urakkasopimusten allekirjoituksilla.

Toinen vaihe käsittää päivystysvastaanoton ja poliklinikan tilojen peruskorjaus-, laajennus- ja muutostyöt.

Päivystykseen ja poliklinikalle saadaan ajanmukaiset tilat, jotka mahdollistavat kiirepotilaiden hoidon ja tarkkailun nykyaikaisissa tiloissa. Remontin yhteydessä tiloihin tulee pieni laajennusosa ja etupihan ajoreittejä muutetaan sekä paikoitusalue pääosin uusitaan. Lisäksi aluevalaistus uusitaan ja ensiavulle tehdään oma ambulanssikatos.

Toisen vaiheen pääurakoitsijana toimii Niepar Oy. Putkiurakoitsijana on LVI-Halli S. Peltomäki Oy, ilmanvaihdon urakoi Ilmastointi Salminen ja sähköt Tecsec Oy. Rakennusautomaatiosta huolehtii Pirkanmaan Automaatiokeskus MELO Oy. Toiseen vaiheen kustannukset ovat kokonaisuudessaan noin 2 112 000 €.

Toiseen vaiheen remontin on tarkoitus valmistua elokuuhun 2021 mennessä.

Päivystys toimii väistötiloissa

Remontista johtuen päivystys toimii Tapalassa entisissä vuodeosaston I:n tiloissa.

Remontin ajan kaikki päivystyksen, sairaalan, röntgenin ja laboratorion asiakkaat kulkevat uuden Ihanakallionkadun kautta sisään terveyskeskuksen takapihan kautta.

Hoitajan tai lääkärin ajan varanneet potilaat kulkevat etupihalta neuvolan ovesta. Ajanvarauksen yhteydessä asiakkaalle kerrotaan, mistä ovesta kulku ohjataan. Alkuvaiheessa takapihan sisääntulon yhteydessä on henkilökuntaa ohjaamassa asiakkaita.

Alla havainnekuva remontin aikaisista järjestelyistä alueella.

posa remontti toinen vaihe havainnekuva liikennejärjestelyistä

Ensimmäisessä vaiheessa valmistuivat hammashoitolan ja fysioterapian uudet tilat

Peruspalvelukeskus Tapala on merkittävä rakennuskokonaisuus, joka palvelee kaikkia PoSan kuntien asukkaita. Se on rakennettu 1980-luvulla ja laajennettu 1990-luvulla. Kiinteistön omistaa Kankaanpään kaupunki ja PoSa on siinä vuokralla.

Poliklinikan remontti on toinen vaihe Tapalan rakennusurakassa. Ensimmäisessä vaiheessa valmistui pääterveysaseman laajennusosa, jossa palvelevat hammashoitola, fysioterapia ja apuvälinelainaamo. Tiloihin on uusi, erillinen sisäänkäynti jonkun matkaa Tapalan pääristeyksen jälkeen; perille löytää osoitteella Ihanakallionkatu 4.

Tapalan pääterveysaseman laajennusosan vihkiäisiä vietettiin maanantaina 21.9.2020. Paikalla oli kaupungin ja Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymän henkilökuntaa ja viranhaltijoita sekä alueemme päättäjiä. Lisäksi tilaisuutta juhlistamaan oli saapunut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Pääterveysaseman laajamittainen peruskorjaushanke jatkuu aina vuoteen 2022. Myöhemmin toteutetaan vielä hankkeen 3. ja 4. vaihe, jotka koostuvat mm. keittiön ja vuodeosastojen laajennus- ja peruskorjaustöistä.