Kaupungin kesäkuljetukset toripäivisin – seuraa Torikkaa kartalla!

Kaupungin kesäkuljetukset toripäivisin – seuraa Torikkaa kartalla!

Kankaanpäässä järjestetään kesällä maksuttomia torikuljetuksia. ”Torikka” nimen saanut kyyti kiertää kolmella eri reitillä torstaisin ja lauantaisin yhteensä viiden viikon ajan viikoilla 26–30.

Liikennöintipäivät ja aikataulut

Keskustan alueella kiertävä kuljetus liikennöi yhteensä kymmenenä toripäivänä: 27.6, 29.6, 4.7, 6.7, 11.7, 13.7, 18.7, 20.7, 25.7 ja 27.7.2019.

Liikennöintiaika on klo 8–14. Ohjeellista pysäkkien aikataulua kuljetuksille ei ole. Kuljetus käynnistyy aamuisin klo 8 torilta ja reittikokonaisuutta ajetaan päivän aikana läpi niin monta kertaa kuin liikennöintiaika 8-14 mahdollistaa, kuljettajan kaksi pientä taukoa toki huomioiden. Kuljetus ajetaan 16-paikkaisella pikkubussilla. Myös esteettömyys on huomioitu, sillä autossa on pyörätuolipaikka.

Reitit

Lähtö- ja päätepisteenä aina Tori, sen Keskuskadun linja-autopysäkki Hesburgerin kohdalla. Torikuljetusta ajetaan yhdellä autolla ja kokonaisuus muodostuu kolmesta reitistä, jotka ajetaan alla olevassa järjestyksessä toinen toisensa perään, jonka jälkeen kokonaisuus jälleen alusta aloittaen:

  • Reitti 1 Myllymäki: Tori – Keskuskatu – Asemakadun liikekeskittymä (Halpahallin S-Marketin puoleinen pääty) – Vuohiniityntie – Saarivirrantie – Tapalankatu – Keskuskatu – Tori
  • Reitti 2 Justeeri: Tori – Keskuskatu – Jämintie – Paasikivenkatu – Kuninkaanlähteenkatu – Myllykaari – Valssi – Kelankaari – Kuntoutuskeskus Kankaanpää – Kirkkokatu – Keskuskatu – Tori
  • Reitti 3 Reima: Tori – Keskuskatu – Jämintie – Jalavankatu (Solmu toimintakeskuksen vastapäinen parkkipaikka) – Tehtaankatu – Asemakatu – Asemakadun liikekeskittymä (Halpahallin S-Marketin puoleinen pääty) – Keskuskatu – Tori

Kuljetuksen kyytiin voi hypätä joko reitin varrelle sijoittuvilta linja-autopysäkeiltä, muilta erikseen merkatuilta pisteiltä tai kyydin voi myös huikata pysähtymään jossain matkan varrella runkoreittiä, mikäli se kuljettajan arvioimana liikenne- ja turvallisuustilanne huomioiden on mahdollista. Sivukaduille runkoreitiltä poikkeaminen ei aikataulusyistä valitettavasti ole mahdollista. Niin ikään kyydistä poisjäänti on mahdollista kaikilla samoilla pysähdyspaikoilla runkoreitin varrella.

Lataa tästä Torikan reitti-info!

Voit seurata Torikan kulkua alla olevasta linkistä (linkki toiminnassa vain liikennöintipäivinä):

Mistä on kyse?

Tavoitteena helpottaa kulkemista ja tuoda lisää kaupankäyntiä

Idea toripäiväkuljetusten järjestämiseen lähti viime vuonna Keskustan ja Kristillisdemokraattien tekemästä valtuustoaloitteesta, jossa toivottiin kuljetusten järjestämistä kesätoripäiville ydinkeskustan, läntisen liikekeskittymän, Myllymäen ja mahdollisesti myös muiden asutuslähiöiden välillä.

– Kutsuimme alueen liikennöitsijät koolle ja ideoimme asiaa yhdessä, kertoo elinkeinojohtaja Marko Rajamäki. Lopulta kilpailutuksen kuljetuksista voitti tarjousyhteenliittymä Pohjois-Satakunnan Liikenne Oy ja Kankaanpään Tilausajo Oy. – Olen erittäin tyytyväinen, että saimme tällaisen kokeilevan hankkeen toteutukseen näinkin nopeasti. Tämä on hyvä esimerkiksi kaupungin ketteryydestä, Rajamäki kehuu.

Torikuljetusten tavoitteena on helpottaa etenkin vanhempien ihmisten kulkemista keskustassa ja pääsyä nauttimaan toripäivistä. Keskustan henkilöautoliikennettä saadaan myös vähennettyä, kun osa toriasiakkaista tulee keskustaan yhteiskuljetuksella. Toki kuljetuksilla on myös positiivisia imagovaikutuksia ja samalla edistetään kaupankäyntiä ydinkeskustan kivijalkaliikkeissä.

– Toripäiväkuljetusten jatkoa mietitään sitten kesän jälkeen, sanoo Rajamäki. – Seuraamme palvelun käyttäjämääriä ja keräämme myös palautetta, jonka avulla voimme kehittää toimintaa.

Nimikyselyn tuloksena torikuljetuksen nimeksi ”Torikka”

Toripäiväkuljetuksia tekevälle autolle haluttiin keksiä myös oma nimi. Nimiä sai ehdottaa kaupungin Facebook- ja Instagram-sivuilla olevissa julkaisuissa 18.6. asti. Selkeäksi suosikiksi nousi Saila Pajuniemen ehdottama ”Torikka”. Ehdotuksensa hän perusteli näin ”Tämä kyytihän on ihan selvästi Torikka. Helsinkiläisillä, ja kohta myös Tampereella, on ratikka, mutta kankaanpääläisilläpä onkin Torikka. Ennen vanhaan torille mentiin ”onnikalla”, joten Torikka voisi juontua myös sieltä.” Torikalle on luotu myös oma visuaalinen ilme, jotta sen voi bongata kadun varrelta.

Lisätietoja projektista:

Marko Rajamäki, elinkeinojohtaja, Kankaanpään kaupunki

040 7177 578, marko.rajamaki@kankaanpaa.fi