Uudistetulla Kankaanpään kaupunginkirjastolla tapahtuu

lukukoira Nala

Kankaanpään kaupunginkirjaston laajamittainen uudistus- ja peruskorjausremontti saatiin päätökseen viime talvena. Laajennuksen myötä kirjasto sai lisätilaa ja tilojen energiatehokkuutta sekä toimivuutta parannettiin. Kaiken kruunaa komea, uusi julkisivu, josta on jo muodostunut kaupungin tärkeä maamerkki.

Syksyn myötä kaupunginkirjastossa käynnistyvät myös erilaiset tapahtumat. Kirjaston henkilökunnan vuonna 2007 perustama Nukketeatteri Majava – kaupungin nimikkonisäkkään mukaan – aloittaa syksyn näytökset 26.9. klo 9.30 esityksellä ”Täydellinen lemmikki”.

Teatterin jäseniin kuuluva kirjastovirkailija Eve Toivola kertoo esitysten syntyvän tuttujen lastenkirjojen pohjalta.
– Maksuttomat nukketeatteriesitykset ovat suunnattu koti- tai perhepäivähoidossa oleville n. 3–6-vuotiaille lapsille. Myös ryhmille voidaan järjestää maksuttomia tilausesityksiä sopimuksen mukaan, Toivola kertoo.

Esityksissä hyödynnetään myös kirjaston älykästä valaistusta. Peruskorjauksen yhteydessä kirjasto sai älyvalaistuksen, jonka avulla jokaisen osaston eri lampun valoa saadaan säädettyä portaattomasti. Samaa valaistustekniikkaa on hyödynnetty mm. kaupungin älyladulla.

Lukukoira tuo iloa kirjastossa kävijöille

Nala on jo tuttu nimi monelle kankaanpääläiselle koululaiselle, sillä se työskentelee koulu- ja lukukoirana Kangasmetsän koululla. Lukukoiran tehtävä on innostaa lukemaan; se kuuntelee ja on läsnä eikä arvostele. Nala on koulussa 1–2 kertaa viikossa 4–5 oppitunnin ajan ja se on pidetty ja toivottu vierailija. Eläinavusteisen toiminnan hyödyntäminen on kasvussa Suomessa. Nalakin on käynyt ohjaajansa Sari Rajalan kanssa koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö -koulutuksen.

Koulukoira Nalaan pääsevät tutustumaan kaikki halukkaat, kun se vierailee kaupunginkirjastossa lukukoirana syksyn aikana kerran kuussa alkaen torstaina 20.9. klo 17.30–18.30. Lukukoiralle voi varata kymmenen minuutin yksityisen lukuajan ja lopuksi voi viettää hieman yhteistä seurusteluaikaa Nalan kanssa. Nala tykkää halailusta ja rapsutuksista!

Kirjasto on avoinna arkisin klo 11–19 ja lauantaisin klo 10–14. Aattoina klo 10–15.

 

Lisätiedot
Eve Toivola, kirjastovirkailija, Kankaanpään kaupunginkirjasto

044 577 2220, eve.toivola@kankaanpaa.fi